Afyonkarahisar'da 250 çeşit lokum üretiliyor
Türkiye'nin şekerleme ve lokum üretim merkezlerinden Afyonkarahisar'da kaymaklı, cevizli ve fındıklı başta olmak üzere 250'ye yakın lokum çeşidi üretiliyor. Yurt içi ve yurt dışında yoğun rağbet gören Afyon lokumlarında bu yıl ihracat rakamlarında düşüş yaşandı. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSÜ) Meclis Üyesi, Şekerleme ve İçecek Meslek Grubu Komisyon Üyesi Ahmet Akkent, geçen yılın 8 aylık döneminde 1 milyon 350 bin dolar olan ihracatın ham madde maliyetleri ve döviz pariteleri nedeniyle bu yılın aynı dönemde 650 bin dolar civarında kaldığını söyledi.Türkiye'nin şekerleme ve lokum ihracatında önemli bir yeri olan Afyonkarahisar'da yaklaşık 250 çeşit lokum üretiliyor. Geleneksel olarak üretilen kaymaklı, cevizli ve fındıklı lokumun yanında farklı kuru yemişler, meyveler, meyve parçaları ve üst kaplama malzemeleri üretimiyle de lokum yapılıyor. Yurt içi ve yurt dışından yoğun rağbet gören Afyon lokumları arasında farklı tatlar da bulunuyor