Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Türkiye’yi enerji alanında bilgilendirmeyi amaçlayan ‘SOCAR Energy School’ başlıyor

SOCAR Türkiye, Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi EDU iş birliğiyle ‘SOCAR Energy School’ sertifika programı 12 Kasım’da başlıyor. Sektör içi ve sektör dışında bulunan herkesin programa başvurabildiğini belirten SOCAR Türkiye İletişim ve Kamu İlişkileri Başkanı Mikayil Yusifov, bu okulun Türkiye’de enerji alanında 360 derecede tüm konuları kapsayan ilk ve tek program olduğunu söyledi. 

ABONE OL
Nisanur ŞENTÜRK-Emre Can URAN/İSTANBUL,(DHA)- 

Online ortamda 12 Kasım – 17 Aralık’ta gerçekleştirilecek olan SOCAR Energy School için  basın toplantısı düzenlendi. SOCAR Türkiye İletişim ve Kamu İlişkileri Başkanı Mikayil Yusifov ve Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi EDU Proje Koordinatörü Doç. Dr. Murat Kaya’nın sözcülüğünde, ‘SOCAR Energy School’ sertifika programının tüm detaylarını paylaşıldığı toplantıda, programa 500’ün üstünde başvuru yapılırken toplam 63 saatlik eğitim verileceği belirtildi.

50 kişinin elenerek seçildiği sertifika programıyla enerji alanında uzmanlaşmak isteyen kamu ve özel sektör yöneticilerine, akademisyenlere, medya temsilcilerine, uluslararası politika yapıcılarına, Azerbaycan’dan ve Türkiye’den bürokratlara; alanında uzman eğitmenler ve dünyaca ünlü konuşmacıların enerjinin her alanında kapsamlı bilgi ve deneyimlerini dinleyerek geniş bir bakış açısına sahip olmaları, küresel ve bölgesel enerji konularını çok yönlü değerlendirebilmeleri amaçlanıyor.

 AMAÇ TÜRKİYE’NİN ENERJİ SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞİMİNİ SAĞLAMAK

İletişim ve Kamu İlişkileri Başkanı Mikayil Yusifov ,“SOCAR Enerji School, Türkiye’de ilk kez akademi ve sanayi arasındaki iş birliğini eğitim alanında da farklı bir perspektifle başlatan ayrıca Türkiye'de bu alanda 360 derecede tüm konuları kapsayan ilk ve tek program. Programla Türkiye’nin enerji sektöründeki gelişimini sağlamak istedik. Enerjiyle alakalı daha fazla bilgi edinerek katılanların bu konu hakkında rahatça tartışabilmesini amaçladık. İnanıyoruz ki hem özel sektörden hem basın mensuplarından hem de STK’ların katılımıyla programımız çok farklı perspektif yaratacak” açıklamasını yaptı.

30’U AŞKIN YERLİ YABANCI KONUŞMACIYLA FARKLI PERSPEKTİFLER YARATILACAK

Sertifika programıyla enerjiye sadece doğal gaz, petrol perspektifinden değil; daha fazla sürdürülebilir konular, elektrik konuları, gerekirse kömür konuları ve bunların hepsini bir araya getirilerek enerji dönüşümünün de tartışılacağını vurgulayan Yusifov, “30’u aşkın yerli, yabancı konuşmacımız var. İçerik olarak petrol, doğal gaz, petrokimya, rafine sürdürülebilirlik, dekarbonizasyon, elektrik, rüzgar, geotermal, güneş enerjisi gibi konuların hepsi tartışılacak. Tüm katılımcılara çok büyük değer katacağına inanıyorum” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN ENERJİ MERKEZİ OLMA ÖZELLİĞİNE KATKI SAĞLAYACAK”

Türkiye’nin enerjiyi en fazla kullanıp tüketen ülkelerden olduğunu da belirten Yusifov sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’nin enerji sektöründe şu anda da devam eden enerji merkezi olma ve bulunduğu bölgenin enerji merkezi olma özelliği yolunda da bu okul büyük katkı olacak. Farklı yaklaşımlar olmasını sağlayarak programa katılanlar; sadece günlük hayatta duyulanları değil, olayları çok daha büyük pencereden, büyük bakış açısıyla olayları görme, analiz etme fırsatı yakalayacaklar.”

“ODAK NOKTASI ENERJİ POLİTİKALARI”

Eğitimin içeriği hakkında bilgiler veren Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi EDU Proje Koordinatörü Doç. Dr. Murat Kaya ise “Katılımcı kitlemiz, oldukça karışık. Kamudan yöneticiler, özel sektör yöneticileri, araştırmacılar, basın mensupları ve STK temsilcileri hep beraber katılacaklar. Eğitimin önümüzdeki yıllarda da devam etmesini planlıyoruz. İçerik olarak programın odağı enerji politikaları, petrol, doğal gaz sektörü çerçevesinde enerji politikalarıdır. Bunlar bildiğiniz gibi çok birbirine bağlantılı konular.  Konuları doğru yorumlayabilmek için enerjiyi genel olarak anlamak gerekiyor. O bakımdan amacımız, insanlara katılımcılara 360 derece bir enerji dünyasını tanıtmak” dedi.

“SOSYAL MEDYADA YANLIŞ PAYLAŞILAN BİLGİLERİ AZALTMAYI HEDEFLİYORUZ”

Enerji politikalarındaki popüler konular üzerinde bakış açısı kazandırmayı da istediklerini belirten Doç. Dr. Kaya, “Temel dersler ve panellerimiz var. Enerji çok geniş bir alandır. Özellikle enerji politikaları, petrol, doğal gaz dediğinizde çok geniş bir alandan bahsediyoruz ve bunlar hızla değişen alanlar. Bu alanlardaki güncel gelişmeleri de öğrenmiş olacaklar. Genç araştırmacılar veya daha genç profesyoneller belki de enerji sektöründe ilerlemek isteyeceklerini görecekler. Onları bu alana çekmiş olacağız. Bazen sosyal medyada enerjiyle ilgili çok doğru bilgiler paylaşılmıyor. Verilen doğru eğitimle zamanla bu durumu da düzeltmeyi amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı. 

SERTİFİKA PROGRAMI UZMAN İSİMLERİ BULUŞTURUYOR

Enerji jeopolitiği uzmanı Giacomo Luciani, Cattolica del Sacro Cuore ve Johns Hopkins Üniversitesi’nde enerji, iklim ve çevre politikaları dersleri veren Simone Tagliapietra, ABD’nin eski Azerbaycan Büyükelçisi ve Global Energy’nin kurucusu Richard Morningstar, Oxford Institute for Energy Studies Profesörü Vitaly Yermakov SOCAR Energy School’da ders verecek isimlerden bazıları. Programa ayrıca Azerbaycan’dan birçok üst düzey yöneticinin katılımı da planlanıyor.

Başarı sertifikası almaya hak kazanan katılımcılara enerji alanında doktora bursu şansı da sunan SOCAR Energy School sertifika programına başvurular, 4 Kasım 2022 tarihine kadar yapılabilecek. 12 Kasım Cumartesi günü başlayacak ve 6 hafta sürecek sertifika programı hakkında detaylı bilgiye ve başvuru formuna www.socarenergyschool.com web adresinden ulaşılabilir.

Diğer Haberler

  1. Bakan Işıkhan: Asgari ücret bu hafta içinde açıklanacak
  2. Bakan Bolat: Desteklerle ihracatçılarımızın uluslararası uyumunu kolaylaştırıyoruz
  3. Kripto varlık hizmet sağlayıcısından Bitcoin rezerv varlık değerlendirmesi
  4. HepsiJET perakendecilere sunduğu taşıma hacmini yüzde 97 artırdığını duyurdu
  5. TÜİK: Tarımsal girdi fiyatları ekimde arttı
  6. Ticaret Bakanlığı: İdari para cezaları yüzde 43,93 artırıldı
  7. Gelir vergisi tevkifat oranı yüzde 10'dan yüzde 15'e çıkarıldı
  8. Bakan Kacır: 250 milyon dolarlık desteği KOBİ'lerimize aktarıyoruz
  9. TCMB: KKM için belirlenen asgari faiz oranı yüzde 70'ten yüzde 50'ye düşürüldü
  10. TBMM'de bütçe maratonunda son gün

© Copyright 2024

DHA