Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Türkiye'deki girişimcilere Londra kapıları açılıyor

YTÜ Yıldız Teknopark tarafından Londra’da açılan ofis ile Türk teknoloji şirketlerinin Londra pazarına erişimi kolaylaşıyor. Londra ve Türkiye arasında güçlü bir iş birliği bağlantısını kurduklarını söyleyen YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdürü Orhan Tanışman, "Londra'da olmuş olmak gerçekten bizim için çok anlamlı. Tahmin ediyorum ki Türk teknoloji girişimcileri için de önemli bir adım olacak” dedi.

ABONE OL
Emine DERYA-Harun ŞAHBAZOĞLU/ İSTANBUL, (DHA)- 

Yıldız Teknik Üniversitesi Yıldız Teknopark Londra ofisi faaliyetlerine başladı. Türkiye'nin teknoloji ihracatıyla ilgili bilgilerin paylaşıldığı Londra ofis lansmanına, Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo, YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdürü Orhan Tanışman, iş insanları ve çok sayıda davetli katıldı. Türkiye'nin teknoloji ve girişimcilik alanındaki potansiyelini uluslararası alana taşımak amacıyla Ticaret Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin desteği ile YTÜ Yıldız Teknopark’ın global markası YTU Startup House tarafından faaliyete geçirilen Londra ofisi ile Türk teknoloji şirketlerinin uluslararası alanda rekabet gücünü ve Türkiye’nin ihracat hacmini artırmak hedefleniyor. Dubai ve Taşkent’te de ofisleri bulunan YTÜ Yıldız Teknopark’ın Londra ofisi Battersea Power Station'da yer alıyor.

“BİRLEŞİK KRALLIK, TÜRK TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİNİ MEMNUNİYETLE KARŞILIYOR”

Lansman programında konuşan Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo, “Geçen yıldan bu yana Yıldız Teknik Üniversitesi ile İstanbul’daki ve Londra’daki ekibimiz birlikte çalıştı. Türk mirası, dayanıklılık, ustalık ve misafirperverlik gibi ipliklerle dokunmuş zengin bir kumaştır. Bu kültür, yaratıcılığı, dayanıklılığı ve girişimciliği anlatır. Bugün, bu mirası çeşitlilik ve yenilik üzerine gelişen Londra'ya taşımaktan mutluluk duyuyoruz. Bugün, Türkiye'nin girişimci ruhu ile Birleşik Krallık'ın canlı teknoloji ekosisteminin bir araya geldiğine şahit oluyoruz. Bildiğiniz gibi, Birleşik Krallık ve Türk hükümeti arasındaki ikili ilişkiler giderek güçleniyor. YTÜ Startup House gibi markalar, tarihi Battersea Power Station'da ülkelerimiz arasındaki daha güçlü ticari bağların arkasındaki itici güç olacaktır. Hepimiz, küresel olarak işlerini genişletmeye hazır yenilikçi Türk işletmeleri için Birleşik Krallık'ın mükemmel büyüme fırsatları sunduğunun farkındayız. Birleşik Krallık'ın teknoloji ekosistemi dünya lideridir ve hızla büyümektedir; 1 trilyon doların üzerinde bir değere sahiptir. 85 binden fazla başlangıç ve büyüme aşamasındaki şirkete ve 170 unicorn’a ev sahipliği yapmaktadır ki bu Fransa ve Almanya'nın toplamından daha fazladır. Rahatlıkla söyleyebilirim ki Birleşik Krallık, Türk teknoloji şirketlerini memnuniyetle karşılıyor. Türkiye'den Birleşik Krallık'ta varlık kurmaya karar veren Türk teknoloji şirketlerinin sadece ofisler kurmadıklarını, iş birliği tohumları ektiklerini biliyoruz. En son teknoloji çözümleri, keskin teknolojiler ve ilerleme arzusu getiriyorlar. YTÜ Startup House gibi markaların sadece duvarlar ve masalardan ibaret olmadığına inanıyoruz: Bunlar, ortak büyüme vaadinin sembolü olan köprülerdir; fikirlerin, ortaklıkların, büyümenin ve dostlukların geçitleridir” ifadelerini kullandı.

“TÜRK TEKNOLOJİ GİRİŞİMCİLERİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM OLACAK”

YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdürü Orhan Tanışman ise Londra’nın finans merkezi olduğunu belirterek “Londra finansın ve pazarın merkez konumlarından bir tanesidir. Daha önce Dubai'de, Taşkent'te vardık. Bizim global yolculuğumuz her girişimci gibi Slikon Vadisi’nde başladı. 2016-2015 başlatmış olduğumuz bu yolculuk bizim için çok önemli bir hedefti. Yaklaşık bir buçuk yıldan fazladır Londra ile çalışıyoruz. Olay sadece orada bir ofis açmak değil. Burada teknoloji geliştiren startuplarla ilgilenen yapıları buluyoruz. Ondan sonra o ülkenin vergileri, teşvikleri gibi mevzuatlara uyum sağlamalarına yardımcı oluyoruz. Her ülkenin kendince odaklandığı şeyler var. Mesela şu anda İngiltere yapay zeka konusunda ciddi girişimler arıyor. Avrupa’da da artık teknoloji girişimcileri daha ön planda. Yetenek adına bakıldığında bütün dünya şu anda dijital yetenekleri arıyor. Londra bize buradan oraya gitme fırsatı verdiği kadar buradan oraya gitmiş anlamlı bir beyin gücümüz var. Bu topraklara giderek buralarda çok şirket kuran Türk şirketi sayısı oldukça fazla. Dolayısıyla bu şirketlere birinin çatı olması ve onları pazarda daha güçlü hale getirmesi gerekiyor. Biz aslında Londra ile İstanbul, Londra ile Türkiye bağlantısını sağlıyoruz. Londra bu iş için çok özel bir yer. Burada olmuş olmak gerçekten bizim için çok anlamlı. Tahmin ediyorum ki Türk teknoloji girişimcileri için de önemli bir adım olacak” diye konuştu.

“TÜRK TEKNOLOJİSİ DÜNYAYA YAYMAK GİBİ BİR MİSYONUMUZ VAR”

Londra ofisi ile ilgili hedeflere yönelik konuşan Tanışman, “Dubai’de Türkiye’de ilk Uluslararası Teknoloji Pazarlama ofisini açtık. Muhakkak ülkemizden başka yönde ihracatlar var. Ama biz teknoloji odaklıyız. Türk teknolojisi dünyaya yaymak gibi bir misyonumuz var. O açıdan bakıldığında ilk hedefimiz teknoloji pazarına ulaşım. Londra’nın bu konuda bir önceliği var. Dolayısıyla Türk girişimcisinin uluslararası finansa ulaşması için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“FİNANSA ULAŞTIRMAYI KOLAYLAŞTIRACAĞIZ”

Londra ofisinde 28 tane şirket için yer olduğunu belirten Tanışman, “Şu anda 28 tane şirkete yer ayarladık. İlk etapta 28 tane şirketimizi oraya götüreceğiz. O şirketlere öncelikli olarak bir yer vereceğiz. Orası Türk teknoloji şirketlerinin konuşlandığı bir yer olacak. Devamında ise bu şirketlerin pazarla buluşmasıyla ilgili değişik etkinliklerimiz olacak. Networkü daha pazarlama odaklı hale getirmeye ve pazara yakınlaştırmayı ve finansa ulaştırmayı kolaylaştıracağız. Burası adı üstünde teknoloji pazarlama ofisi. Pazarlamayı yapabilmek için ne gerekiyorsa; markalaşmak, etkinlikler, pazarla ilgili olan bilgiler, bunların hepsini bizim aracılığımızla buluyor olacaklar. Yıldız Teknopark olarak ihracat noktasında 2 milyar doların üzerine çıkmış durumdayız. Bu seneki ihracatımız 500 milyon dolar civarındaydı. Şu anda San Francisco’da, Taşkent’te, Dubai’de, Londra’da varız. Bundan sonra ihtimal dahilinde bakıldığında Amsterdam’da çalışmalarımız sürüyor. Berlin, Chicago, Detroit, Houston ve sonrasında da teknoloji ihtiyacı olan diğer ülkelere de ortaya çıkarmaya başlayacağız” ifadelerini kulandı.

Diğer Haberler

  1. Türk Telekom ve Petrol Ofisi Grubu’ndan akaryakıt sektöründe dijital dönüşüm hamlesi
  2. Hepsiburada 2024’ün en çok satan kitaplarını açıkladı
  3. Sancaktepe Belediyesine Enerji 50001 Yönetim Sistemi Sertifikası verildi
  4. Pazarlama Türkiye’nin düzenlediği 5'inci E-Ticaret Zirvesi gerçekleşti
  5. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı öncesi TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu toplandı
  6. Ticaret Bakanlığı: TAREKS ile 5,2 milyar dolarlık ithal ürün denetlendi
  7. ‘Elektrikli araçların şarj noktalarında doğru donanım hayati önem taşıyor’
  8. Hepsiburada, Gaziantep Ticaret Odası iş birliğiyle deprem bölgesindeki iş ortaklarıyla buluştu
  9. Yemeksepeti farklı kategorilerde dört ödül aldığını açıkladı
  10. Bakanlıktan aldatıcı reklamlara 277,6 milyon lira ceza

© Copyright 2024

DHA