Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

TÜİK: Tavuk eti ve süt üretimi arttı, yumurta üretimi azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocakta aylık tavuk eti ve içme sütü üretiminin arttığını, tavuk yumurtası üretiminin azaldığını açıkladı.

ABONE OL
TÜİK: Tavuk eti ve süt üretimi arttı, yumurta üretimi azaldı
ANKARA, (DHA)-

TÜİK, Ocak 2024 dönemine ilişkin kümes hayvancılığı ile süt ve süt ürünleri üretimi istatistiklerini açıkladı. Buna göre; bir önceki aya göre tavuk eti üretimi yüzde 1,4 oranında artarak 203 bin 64 ton, tavuk yumurtası üretimi yüzde 1 azalarak 1 milyar 837 milyon 648 bin adet oldu. Bir önceki yılın aynı ayına göre, tavuk yumurtası üretimi yüzde 6,3, kesilen tavuk sayısı yüzde 5,9, tavuk eti üretimi yüzde 6 ve hindi eti üretimi yüzde 33,3 arttı.

153 BİN 796 TON İÇME SÜTÜ ÜRETİLDİ

Ocakta ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü miktarı, yüzde 4,7 oranında artarak 915 bin 522 ton oldu. İçme sütü üretimi ise yüzde 4,4 oranında artarak 153 bin 796 ton olarak gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı ayına göre, inek peyniri üretimi yüzde 12,3, ayran üretimi yüzde 13,2, yoğurt üretimi yüzde 9,2, içme sütü üretimi yüzde 6 ve tereyağı üretimi yüzde 20 arttı.

Diğer Haberler

  1. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Turizm Bakanları Erzurum'da buluştu
  2. Deprem malzemelerinde fiyat artışı yapan 236 işletme tespit edildi
  3. Bakan Şimşek: KKM'den çıkış kesintisiz sürüyor
  4. ‘81 İlde 81 Orman’ projesi Bitlis’te
  5. Bakan Şimşek'ten 'enflasyon' açıklaması
  6. Deprem sonrası emlak fiyatlarını artıranlara 14,5 milyon lira para cezası
  7. 28’inci Avrasya Ekonomi Zirvesi tanıtıldı: 50 ülkeden 300’ü aşkın katılımcı buluşacak
  8. TÜİK: Türkiye'nin aktif yaşlanma endeksi 29,7 oldu
  9. AYEDAŞ enerji altyapısını güçlendirmeye devam ettiğini duyurdu
  10. Toroslar EDAŞ Osmaniye’nin enerji altyapısını güçlendirmeye devam ettiğini duyurdu

© Copyright 2025

DHA