Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Otomotivde haksız fiyat ve stokçulara 118 milyon 799 bin TL ceza

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2023 yılında otomotiv sektöründe haksız fiyat ve stokçulukla mücadele kapsamında toplam 118 milyon 799 bin 782 TL, üretici tarafından tavsiye edilen satış fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla satış yapanlara da toplam 35 milyon 447 bin TL idari para cezası uygulandığını açıkladı.

ABONE OL
Şaduman TÜRKAY/ANKARA, (DHA)

Bakan Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Otomotiv sektöründe sıfır ve ikinci el araç alım satımında gerçekleşen piyasa bozucu faaliyetler ile haksız fiyat ve stokçuluk fiillerine ilişkin, bakanlığımız birimlerince çalışmalarımız hassasiyet ve kararlılıkla devam edecektir. Vatandaşlarımızın otomotiv piyasasında oluşturulmaya çalışılan arz talep dengesizliğinde, mağduriyet yaşamaması bakanlığımızın nihai önceliği durumundadır" dedi.

14 YETKİLİ BAYİYE CEZA

Bakan Bolat'ın paylaştığı infografiğe göre; 2'nci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmeliğin 6 ay 6 bin kilometre düzenlemesi uyarınca 51 milyon 920 bin 782 TL idari para cezası uygulandı. Aynı yönetmelikte yapılan değişiklikle sıfır taşıta ulaşılmasını zorlaştırıcı faaliyette bulunan 14 yetkili bayiye toplam 66 milyon 879 bin TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca bu bayilerden dokuzunun yetki belgesi iptal edildi. Böylece 2023 yılında otomotiv sektöründe haksız fiyat ve stokçulukla mücadele kapsamında bakanlığın müfettişleri ve il müdürlüğü personelince yapılan denetimler sonucunda toplam 118 milyon 799 bin 782 TL idari para cezası uygulandı.

AYKIRI İLANLARA CEZA

Ayrıca, üretici tarafından tavsiye edilen satış fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlanmasına kısıtlama getirildi ve bu düzenlemeye aykırı her bir ilan başına 300 bin TL'ye kadar idari para cezası uygulanabilmesine imkan sağlandı. Bu kısıtlamaya aykırı ilan verenler hakkında 35 milyon 447 bin TL idari para cezası uygulandı. 6 Temmuz'da yayımlanan ve 15 Temmuz'da yürürlüğe giren ilan kısıtlaması düzenlemesi öncesinde bu düzenlemeye aykırılık teşkil eden ilan sayısı 8 Temmuz'da 20 bin 985 iken 15 Temmuz'da 7 bin 483 seviyesine geriledi. 24 Temmuz tarihinde ise 3 bin 217'ye düştü.

Diğer Haberler

  1. Bolat, kabin memurlarıyla bir araya geldi
  2. Workup ve Workup Agri programlarından 9 girişim mezun oldu
  3. SunExpress CEO’su Kownatzki: Türkiye rakipsiz bir pazar
  4. ‘2030 yılına kadar 100 girişime 10 milyon dolar yatırım yapmayı hedefliyoruz’
  5. TÜİK: Tüketici güven endeksi yüzde 2,4 arttı
  6. Ülke gruplarına göre Türkiye'nin 8 aylık ihracatı
  7. AFEX konferansında Türk iş dünyasına Afrika'ya yatırım çağrısı
  8. Emlak Konut GYO 1.1 milyar liralık ihale gerçekleştirdi
  9. İş Bankası’nın yeni uygulamasıyla müşteriler enerji tüketimlerini nötrleyebilecek
  10. Merkez Bankası, faiz oranını sabit tuttu

© Copyright 2024

DHA