Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

OYAK YATIRIM, özkaynaklarının 1 milyar TL’yi aştığını duyurdu

2022 yarıyıl finansal sonuçlarını açıklayan OYAK YATIRIM Menkul Değerler A.Ş. (OYYAT), Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, güçlü büyümesini sürdürdüğünü, özkaynaklarının 1 milyar TL’yi aştığını duyurdu.  

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) -

 

Geçen yıl 526 milyon TL’lik halka arz sürecini tamamlayan OYAK YATIRIM Menkul Değerler A.Ş., 2021’deki güçlü büyümesini, 2022’nin ilk altı ayında da sürdürdü.  OYAK YATIRIM Genel Müdürü Erkan Ünal, OYAK’ın kendilerine sağladığı vizyon ve kararlılığı sayesinde son 5 yılda şirketin finansal performansında yaşanan artışın 2022 yılının ilk yarısında da devam ettiğini belirtti.

 Ünal, yılın ilk yarısında şirketin konsolide ana ortaklığa düşen net kârının geçen yılın aynı dönemine göre 2,1 katına ulaşarak 278,5 milyon TL’ye yükseldiğini ve şirketin iştiraki olan OYAK GRUP SİGORTA’nın da karlılığında 4,2 katına ulaşan performansıyla sektörde farklılaşmaya devam ettiğini ifade etti. Artan ürün çeşitliliği ve OYAK GRUP SİGORTA tarafındaki güçlü seyre bağlı olarak 2022 ilk yarıyılında Şirketin konsolide net komisyon gelirlerini yüzde 52 artışla 244 milyon TL’ye, toplam gelirlerini ise yüzde 73 artışla 430 milyon TL’ye çıkarttıklarını vurgulayan Ünal, “Çizdiğimiz bu olumlu tabloda son dönemde hayata geçirdiğimiz iş birliklerinin yarattığı sinerjinin etkisi büyük oldu. Yılın ikinci yarısında yakaladığımız büyümeyi devam ettireceğiz” diye konuştu.

 OYAK YATIRIM olarak global sigorta brokerliği faaliyetlerinden finansal teknoloji alanına kadar birçok girişimleri olduğunu hatırlatan Ünal, “Faaliyet gösterdiğimiz sermaye piyasalarında hisse senedi aracılığının yanı sıra halka arz, şirket satın alma ve birleşme, tahvil bono ihraçları gibi farklı alanlarda deneyimimiz bulunmakta. İştiraklerimiz ile birlikte  tüketici finansman ve finansal teknolojiler gibi girişim sermayesi yatırımlarımız da gelişerek büyümemize ve karlılığımıza katkı sağlamaya devam ediyor. OYAK YATIRIM olarak önümüzdeki dönemde bu alanlarda yatırımlarımıza ve global iş birliklerine devam ederek, bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de müşterilerimize sunduğumuz yenilikçi ve üstün kalitedeki geniş ürün yelpazemiz ve hizmet ağımız aracılığıyla güçlü büyümemizi sürdüreceğiz” dedi.

 

 

 

Diğer Haberler

  1. TCMB: Piyasa katılımcılarının enflasyon beklentileri arttı
  2. TÜİK: Toplam ciro yıllık yüzde 32 arttı
  3. Bakan Şimşek: Gelir beyannamesi sayısı 5 milyona yaklaştı
  4. Bakan Bolat: Konya Ereğli Gümrük Müdürlüğümüzde ilk ihracat gümrük beyannamesini tescil ettik
  5. TEDÜ, 2025 Kadın ve İstihdam Araştırması'nın sonuçlarını yayımladı
  6. Sabiha Gökçen Havalimanı ilk çeyrekte 10,3 milyon yolcuya hizmet verdi
  7. Bakan Şimşek: Enflasyonun 2026'da yüzde 10'lara, sonraki yıl ise tek hanelere düşmesini bekliyoruz
  8. Bakan Bayraktar: Türkiye Petrolleri, Somali'de 16 bin kilometrekarelik kara sahasında petrol ve gaz arayacak
  9. TİM Başkanı Gültepe: ABD ile ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarma potansiyelimiz var
  10. RePie Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Çamlıbel: Hedef 3 yılda 5 milyar dolar büyüklük

© Copyright 2025

DHA