Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Lezzet, aroma ve kokunun uzmanları, 2-3 Ekim'de İstanbul'da buluşuyor

Kalite ve Ürün Deneyim Semineri, Ulusal Sütçülük Kongresi ve Süt Akademisi düzenleyicisi Karma Grup tarafından düzenlenen Uluslararası Tüketici ve Duyusal Bilimler Konferansı (CONSENSE 2024) 2-3 Ekim'de gerçekleştirilecek. Lezzet, aroma ve koku uzmanlarının bir araya geleceği etkinlik İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde yapılacak.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) - 

İnsanların yiyecek ve içeceklere verdiği tepkileri beş duyularını kullanarak ölçen, çok disiplinli bir alan olan duyusal bilimlerin önemi, tüketici davranışlarının değişmesiyle birlikte giderek kritik hale geliyor. Birçok marka, piyasaya yeni bir ürün sürmeden önce, profesyonel destek alarak ürününün değerine dair öngörülere ulaşıyor. Yerli şirketler de bu disiplin kapsamında düzenleyecekleri etkinliklerle hem yerel pazarı hem de uluslararası arenayı domine etmeye hazırlanıyor. Son olarak, gıda ve gıdaya eşdeğer endüstrilere öncelikle eğitim hizmeti sunan Karma Grup, 2-3 Ekim tarihlerinde gerçekleştireceği Uluslararası Tüketici ve Duyusal Bilimler Konferansı (CONSENSE 2024) ile Türkiye'de duyusal bilimler alanındaki ilk konferansa imza atmak için geri sayıma başladı. İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde yapılacak etkinlikte gıda ve gıdaya eşdeğer endüstrilerde üretim ve Ar-Ge başarısı elde edilmesi için tüketicinin tercihlerine odaklanılacak.

Konferansa ilişkin bilgi veren Karma Grup Satış Pazarlama Koordinatörü Sinem Bahçekapılı, “Duyusal analiz dahil pek çok teknik konuda uzun yıllardır ülkemizdeki pek çok üniversite ile iş birliği yaptık. İTÜ'de gerçekleştireceğimiz bu etkinlikteki deneyim atölyelerinde de uzman panelistlerle ürün tadımları yapacağız. Yeni ürün lansmanları için de hem katılımcılara hem sponsorlara ürünlerinin tüketici değerlendirmesini ölçme şansı sunacağız. Konferansta Dr. Martin Steinhaus, Prof. Dr. Predrag Putnik, Prof. Dr. Tuba Esatbeyoğlu ve Prof. Dr. Daniel Granato gibi alanında öncü isimler konuşmacı olarak kürsüye çıkacak. Tüketici ve duyusal bilimleri ürün geliştirme, yapay zeka, gıda atıklarının değerlendirilmesi, istatistiksel değerlendirme ve yazılım uygulamaları dahil geniş bir perspektiften ele alacak" dedi.

“DENEYİME YÖNELİK TADIM PANELİ OLUŞTURACAĞIZ"

Konferans için hazırlıklara hızla devam ettiklerini belirten Bahçekapılı, "CONSENSE 2024 ülkemizde duyusal bilimler ve tüketici deneyimi üzerine bir ilk olduğu için biz de hazırlıklarımızı özenle sürdürüyoruz. Yurt dışından ve ülkemizden konuşmacı ve katılımcılarla deneyime yönelik birden çok tadım paneli planlıyoruz. Dileyen katılımcılar, konferans alanında farklı markaların ürünlerinin uzmanlar tarafından teknik tadım prosedürlerine uygun analizlerine katılma şansı yakalayacaklar. Aynı şekilde aroma şirketleri için de yine deneyim odaklı alanlar oluşturacağız" diye konuştu.

“GELECEĞE YÖNELİK STRATEJİK VİZYONLAR OLUŞTURULACAK"

Sinem Bahçekapılı, “Artık karşımızda, bütçesini akıllı değerlendiren bir tüketici kitlesi var. Tüketiciler, bilinçli seçimler yapmayı önceliklendirerek kontrol edebildiği parametrelere daha çok odaklanıyor. Bu noktada konferansımızın, tüketici ve tüketicinin tercihinin de bilimsel olarak analiz edilmesi açısından fark yaratacağına inanıyorumö ifadelerini kullanırken Konferans Başkanı Prof. Dr. Esra Çapanoğlu Güven de, “CONSENSE 2024'te tüketici deneyimi, duyusal algılar ve ürün tatları gibi kritik konular ele alınacak. Sektördeki en son gelişmeleri yakından takip etme ve paylaşma fırsatı sunulacak. Ayrıca, gıda endüstrisi ve gıda dışı uygulamalarda duyusal bilimlerin oynadığı kritik rolü anlamak ve geleceğe yönelik stratejik vizyonlar oluşturmak için bir platform oluşturulacak" ifadelerini kullandı.

CONSENSE 2024 Eş Başkanı Dr. Tuğba Özdal ise duyusal analiz ve tüketici tercih testlerinin çeşitli endüstrilerdeki rolüne dikkat çekerek “Konferansta ürün geliştirmede kullanılan farklı metotlar ve günümüzde fonksiyonel gıdaların geliştirilme süreçlerindeki katkıları hakkında bilimsel araştırmalar sunulacak. Özel sektörden değerli isimlerin inovasyon stratejilerini aktaracağı liderler oturumu ile katılımcılarla uygulama pratikleri paylaşılacak" dedi.

Diğer Haberler

  1. Gelir vergisi tevkifat oranı yüzde 10'dan yüzde 15'e çıkarıldı
  2. Bakan Kacır: 250 milyon dolarlık desteği KOBİ'lerimize aktarıyoruz
  3. TCMB: KKM için belirlenen asgari faiz oranı yüzde 70'ten yüzde 50'ye düşürüldü
  4. TBMM'de bütçe maratonunda son gün
  5. Türkiye İş Bankası, Alipay ile olan iş birliği kapsamının genişletildiğini duyurdu
  6. BEDAŞ ekipleri, AFAD’ın arama kurtarma eğitimlerine katıldı
  7. Dünya çapında yeni yıl ritüelleri araştırıldı
  8. TÜİK: Tüketici güven endeksi yüzde 1,9 arttı
  9. Bakan Uraloğlu: Avrasya Tüneli'ni 8 yılda 8,3 milyon sürücü kullandı
  10. TCMB: Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 45,28 oldu

© Copyright 2024

DHA