Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Girişim ekosistemi için genç patronlar yetişiyor

Girişim ekosistemi büyürken, dinamiklerini de yeniden yaratıyor. Z Kuşağı’nın iş hayatına dahil olmasıyla, Türkiye’deki girişimci profili de değişiyor. Girişim geliştirme platformu Tamer Capital'in kurucusu Kemal Tamer, "Teknoloji çağında doğmuş ve öğrenilmiş çaresizliği olmayan yetenekli gençleri yetiştirerek girişim ekosistemini büyütmeyi hedefliyoruz. Bu sayede gençlerimizin yurt dışına gitmesini önlemek, Türkiye'de de fırsatların olduğunu göstermek istiyoruz" dedi.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) -

Halihazırda Tamer Capital’de bünyesinde 22 Boğaziçi Üniversitesi öğrencisinin girişim geliştirme ve yazılım konusunda yetiştirildiğini ifade eden Kemal Tamer, "Bu gençlerden 2 tanesi şu an şirketimizin yönetim kurulunda ve geliştirdiğimiz projelerde hissedar. Gençlerin öğrenmeye açık zihinlerini ve tutkularını her yönden destekliyoruz. Ayrıca projemizi üstün zekalıların eğitim gördüğü liselere de yaymaya başladık" ifadelerini kullandı.

TEKNOLOJİ GİRİŞİMLERİNE Z KUŞAĞI’NDAN GİRİŞİM GELİŞTİRİCİLER

İş hayatında edindiği tecrübeleri kendinden daha zeki gençlere kopyaladığını söyleyen Kemal Tamer, “Lider olarak hazırladığımız gençlerin başarısını gördükçe gururlanıyoruz. 2001 yılında Tamer Group'un temellerini bir start-up olarak atmıştım. 2020 yılında ise Tamer Capital'i gençlerle birlikte hayata geçirdik. Öncelikle gençlerin girişimciliğe ne kadar yatkın olduğunu ölçüyoruz. Bir beyaz yakalı gibi refleksleri tek bir konuda geliştirmeye değil de resmin bütününde olmayı tercih eden, işi büyük ya da küçük olarak ayırmayan, hayal kurma ve gerçekleştirme iştahı yüksek, dirençli ve kolay vazgeçmeyen geçleri tespit ediyoruz. Bunların içinden adanmış ve bilgi edinme kabiliyeti yüksek girişimci olmak isteyen gençlerle 7/24 birebir çalışıyoruz. Gençlere girişimciliği tabiri caizse yolda öğretiyoruz. Çünkü girişimciliğin bir eğitimi olamaz. Bu arkadaşlarımızı basiretli tacir olarak yetiştiriyoruz. Yani işin her aşamasında inisiyatif almalarını sağlıyoruz. Gençlerimizi burs programımıza dahil ediyoruz ve başarılı olanlara aynı rezidansın dairelerinde yaşam alanı sunduk. Burada sürekli iletişimde kalarak bir girişim geliştirme hub'ı oluşturduk” dedi.

"GİRİŞİM EKOSİSTEMİNDE FARK YARATMAK İSTİYORUZ"

Tamer Capital Yönetim Kurulu Üyesi ve CTO'su Bilal Tekin, "Halihazırda Boğaziçi Üniversite'sinde Bilgisayar Mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. Tamer Capital'e ilk Finder (girişim geliştirici) olarak dahil oldum. Bu yapıyı Kemal Bey ile kurduk diyebilirim. Bir buçuk yıl içerisinde okullarda öğrenemeyeceğimiz sayısız tecrübe edindim. Süreci en basit işleri yaparak başladım. Bugün geldiğim noktada bütün girişimlerin teknik altyapısıyla ilgilenen 30 kişilik bir yazılım ekibini yönetiyorum. Geliştirilen tüm projelere de ortağım. Aramıza yeni katılacak arkadaşlarımızla birlikte girişim ekosisteminde fark yaratmayı, yeni bir boyuta hevesle taşımayı istiyoruz" şeklinde konuştu.

Tamer Capital Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Eren Öztürkmen ise "Ekibin en genç üyesi olarak, Boğaziçi Üniversitesi Elektrik ve Elektronik bölümünde eğitimime devam ediyorum. Bir buçuk yıl içerisinde hayaller kurmayı, kendimi sınırlandırmamayı ve hayata bambaşka bir perspektifle bakmayı öğrendim. Adanmış ve tutkulu bir yaşamın kapılarını araladığımı düşünüyorum. Gerek çevremden gerekse okuldaki arkadaşlarımdan gurur verici bir ilgiyle karşı karşıyayım. Kemal Bey ile 24 saat iletişim halindeyiz. Ondan öğrendiklerimle bir girişimciyi nasıl destekleyeceğim konusunda girişim geliştirme tecrübeleri edindim. Ortak olduğum tüm projelere elimden gelen katkıyı sunmaya devam edeceğim" dedi.



 

Diğer Haberler

  1. E-ticaret sektör temsilcilerinden yeni stopaj uygulaması açıklaması
  2. İş Bankası’ndan Sürdürülebilir Tedarikçi Finansman Sistemi
  3. Madencilik sektörü ve teknoloji üreticileri Ankara’da bir araya geliyor
  4. Türk-İş: Asgari ücret insanlık onuruyla bağdaşacak düzeyde tespit edilmeli
  5. Bakan Şimşek: OECD ülkeleri arasında en düşük vergi yüküne sahip 3'üncü ülkeyiz
  6. AJet ile SunExpress arasında uçak anlaşması
  7. ‘MONDIACULT: Sürdürülebilir Kalkınmanın Lokomotifi Olarak Kültür’ Zirvesi 22 Kasım’da düzenlenecek
  8. TCMB, kasım ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ni yayımladı
  9. Aydın Memecik zeytini, Avrupa Birliği’nde tescilleniyor
  10. TÜİK: Tarım ürünleri üretici fiyatları arttı

© Copyright 2024

DHA