Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

"E-ticaret, geleneksel ticaretin yerini alıyor”

E-ticaret ve e-ihracat, özellikle pandemi dönemindeki yukarı yönlü yükselişini temkinli bir büyüme ile sürdürüyor. Sektör, sürdürülebilir e-ticaret için yeni teknolojiler ışığında kendini sürekli güncelliyor. Kirazexpress.com adlı online pazaryerinin kurucusu Muhammed Habip Mirdeslioğlu, e-ticaretteki yükselişin her geçen yıl katlanarak devam edeceğini öngördüklerini belirterek, “E-ticaret, geleneksel ticaretin yerini alıyor” dedi. Kirazexpress CEO’su Hüseyin Kırmızı ise Türk markaların ve KOBİ’lerin e-ihracat ile büyümesine katkı sunmak için e-ihracat altyapısı kurmayı hedeflediklerini kaydetti.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) -

Kirazexpress.com, online pazaryeri konsepti ile farklı mağazaların ürünlerini listeleyebildiği bir e-ticaret platformu olarak kuruldu. Platformdaki onlarca mağazada yüzlerce ürün online tüketiciye sunuluyor. Tamamen yerli sermaye ile kurulan Kirazexpress, altyapı ve lojistik geliştirmelerinin ardından e-ihracat da hedefliyor. Kirazexpress.com Muhammed Habip Mirdeslioğlu, sektörde gelinen son durum hakkında değerlendirmeler yaptı.

MİRDESLİOĞLU: E-TİCARETİN GENEL TİCARET ORANI YÜZDE 50’LERE ULAŞABİLİR

Online alışveriş pazar payının büyüklüğüne dikkat çeken Mirdeslioğlu, Ticaret Bakanlığı bünyesinde Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS) verilerine göre, 2021 yılında Türkiye’de e-ticaret hacminin 381,5 milyar liraya ulaştığına dikkat çekti. Bu rakama göre e-ticaretin 2021 yılında, bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 70 büyüdüğüne işaret eden Mirdeslioğlu, “E-ticaretin genel ticarete oranı 2020 yılında yüzde 15,7 olarak gerçekleşti. Bu oran 2021 yılında yüzde 17,7 olarak kaydedildi. Buna göre, önümüzdeki 10 yıl içinde bu oranın yüzde 50’lere ulaşabileceğini öngörebiliriz” dedi.

“E-TİCARET, BÜYÜME TRENDİNİ HIZ KESMEDEN SÜRDÜRECEK”

E-ticaret girişimcisi Mirdeslioğlu, şunları kaydetti: “

Rakamlar, e-ticaretin büyüme trendini hız kesmeden sürdüreceğini gösteriyor. E-ticaretteki yükselişin her geçen yıl katlanarak devam edeceğini öngörüyoruz. Yani e-ticaret, geleneksel ticaretin yerini alıyor. Bu bilinçle hayata geçirdiğimiz Kirazexpress, satıcılar için pratik ve kazançlı bir platform olarak her geçen gün büyüyor. Türkiye’deki satıcıların e-ticaret müşterilerine kolay ve ekonomik yollardan ulaşması için altyapımızı sürekli güncelliyoruz. E-ticaretteki trendleri ve gelişmeleri takip ederek, yenilikleri kısa sürede uyguluyoruz. Bu çerçevede ilk olarak Türkiye’de, daha sonra da dünyada öncü pazaryerlerinden biri olma vizyonu taşıyoruz.”

KIRMIZI: TÜRK MARKALARININ E-İHRACAT İLE BÜYÜMESİNE KATKI SUNACAĞIZ

Kirazexpress CEO’su Hüseyin Kırmızı ise platformun e-ihracat hedeflerini anlattı. Kırmızı, “Platformumuzdaki satıcıların ürünlerini e-ihracat ile yurt dışı pazarlara sunma hedefimiz de var. Bu yönde pazar araştırmaları ve analizler yapıyoruz. Böylece Türk markaların ve KOBİ’lerin e-ihracat ile büyümesine ve Türkiye’nin ihracat hedeflerine katkı sunmayı hedefliyoruz. E-ihracat altyapısı kurmak için yoğun bir çalışma içindeyiz” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Gelir vergisi tevkifat oranı yüzde 10'dan yüzde 15'e çıkarıldı
  2. Bakan Kacır: 250 milyon dolarlık desteği KOBİ'lerimize aktarıyoruz
  3. TCMB: KKM için belirlenen asgari faiz oranı yüzde 70'ten yüzde 50'ye düşürüldü
  4. TBMM'de bütçe maratonunda son gün
  5. Türkiye İş Bankası, Alipay ile olan iş birliği kapsamının genişletildiğini duyurdu
  6. BEDAŞ ekipleri, AFAD’ın arama kurtarma eğitimlerine katıldı
  7. Dünya çapında yeni yıl ritüelleri araştırıldı
  8. TÜİK: Tüketici güven endeksi yüzde 1,9 arttı
  9. Bakan Uraloğlu: Avrasya Tüneli'ni 8 yılda 8,3 milyon sürücü kullandı
  10. TCMB: Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 45,28 oldu

© Copyright 2024

DHA