Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Dijital tarım uygulaması İmeceMobil, yenilendi

Türkiye İş Bankası Grubu'nun iştiraklerinden sürdürülebilir ve verimli tarımsal üretimi destekleyen teknoloji şirketi İmeceMobil, uygulamasını yenilediğini duyurdu. Şirket, yeni uygulamayla daha zengin bir içeriği daha kullanıcı dostu bir tasarımla çiftçilerin hizmetine sunmayı hedefliyor.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) - 

Tarım alanında teknolojinin etkin kullanımı ve üreticilere dijital çözümler sunulması amacıyla 2019 yılında hayata geçirilen İmeceMobil, uygulamasını tarım üreticilerinin ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda yeniledi. Teknolojiyi merkeze alarak faaliyetlerini sürdüren şirket bu yenilikle tarım alanında sürdürülebilir, güvenli ve katma değerli üretime daha fazla destek olmayı amaçlıyor.

Çiftçiler İMECE TARIM'a giriş yaptıklarında tarla, bahçe ve hayvancılıkla ilgili üretim tesisi bilgilerini kaydederek bu alanların hava tahmin raporlarını 5 farklı kanaldan günlük ve saatlik olarak ücretsiz görüntüleyebiliyor, radar fonksiyonu ile hava hareketlerini haritadan takip edebiliyor. Böylece don, dolu, yağış, fırtına, rüzgâr, sıcaklık gibi anlık hava olayları hakkında önceden yapılan uyarılar çerçevesinde gerekli önlemleri alabiliyor. Çiftçiler artık uygulama üzerinden tarla ve üretim tesisi ile ilgili fotoğraf ve not ekleyip üretim süreçlerine dair adımlarını uygulama üzerinden takip edebilme imkânına kavuşuyor; ayrıca uygulama üzerinden alanında uzman ziraat mühendislerine soru sorup tavsiye alabiliyor.

DİJİTAL SERVİSLER İLE TARIMSAL ÜRETİMDE ETKİNLİK

Üreticiler, uygulama üzerinden Uzman Destekli Uydu Servisi ile tarlaya gitmeye gerek kalmaksızın lokasyona ve ürüne özgü olarak bitki gelişimi, su stresi, azot durumu gibi üretim süreçlerini etkileyecek bilgilere erişebiliyor. Uygulamada aynı zamanda konuma özgü iklim verilerine, ürüne ve toprak yapısına göre özel olarak hesaplanan Sulama Takvimi; uzman ziraat mühendislerinin ürünün gelişim evrelerine göre gübreleme programını sunduğu Gübre Planlama servisleri yer alıyor. Böylelikle çiftçiler teknoloji ürünü bu hizmetlerin doğru kullanımı ile tarımsal üretim süreçlerinin etkinliğini artırabiliyor.

TARIM FİNASMANINA ERİŞİMDE YENİ DENEYİM

Çiftçiler, İMECE FİNANS'a giriş yaparak tarım bankacılığı alanında hizmet veren finansal kuruluşların tarım kredilerinin ve tarım kartlarının özelliklerini karşılaştırabiliyor, tarım sigortalarına ve ihtiyaçlarına en uygun finansal ürüne şubeye gitmeden başvurabiliyor.

AKILLI TARIM TEKNOLOJİLERİ

Uygulama, ayrıca zirai drone ile bitki besleme ve koruma uygulamaları, nesnelerin interneti (IoT) uygulamaları, mevcut traktörleri akıllandıran tarla analiz sistemleri, akıllı ilaçlama ve gübreleme sistemleri, otomatik dümenleme sistemleri gibi verimi artıran ve maliyetten tasarruf ettiren tarım alanındaki teknolojiler ve iyi tarım uygulamaları ile ilgili bilgilendirmelerde bulunuyor ve bu teknolojileri ve yeni nesil girdileri çiftçiler ile buluşturuyor.

“GÜVENLİ, SÜRDÜRÜLEBİLİR VE KATMA DEĞERLİ ÜRETİME KATKI SAĞLANIYOR"

İmeceMobil Genel Müdürü İlker Mehmet Sağlam konuya ilişkin açıklamasında uygulamanın İş Bankası'nın tarıma verdiği desteğin güzel bir yansıması olduğunu, sektör paydaşlarının tarım için her şeye ulaşabileceği dijital tarım platformu olma yolunda adım adım ilerlediklerinin altını çizerek şöyle konuştu:

“Getirdiğimiz yeniliklerle tarımda teknolojinin etkin kullanımını ve bilginin yayılmasını kolaylaştırmayı, güvenli, sürdürülebilir ve katma değerli üretime destek olmayı hedefliyoruz.Uygulama, tarımsal üretim süreçlerinin dijitalleşmesine katkı sağlamakla kalmıyor, finansal ürün/hizmetlere erişim, ödeme sistemleri gibi alanları da kapsayacak şekilde, yeni tarım ve finans teknolojileri ile sürekli olarak yenilenmeye devam ediyor."

İmeceMobil uygulama mağazalarından ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Diğer Haberler

  1. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Faiz indirimi sırası bankalarda
  2. Dr. Erkan Kork: Ekonomimiz, parlak bir geleceğe doğru emin adımlarla ilerliyor
  3. Merkez Bankası, faiz oranını yüzde 47,5'e indirdi
  4. 2024 çay rekoltesi 1 milyon 438 bin tonun üzerine çıktı
  5. İstanbul AFSİAD Başkanlığına yeniden Hüseyin Çelik seçildi
  6. ‘Yapay zeka çalışan bağlılığına da etki edecek’
  7. TÜİK: Pinpon topu ve bakır çubuk, TÜFE madde sepetinde yer almıyor
  8. Haksız fiyat artışı denetimlerinde 2,8 milyon lira para cezası uygulandı
  9. Kripto varlık platformu, ödenmiş sermayesini 250 milyon TL’ye çıkardığını duyurdu
  10. Ergün Atalay: TÜRK-İŞ olarak bir daha Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na katılmayacağız

© Copyright 2024

DHA