Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Yanık: İhtiyaç sahibi ailelere çocukları için 349 milyon 452 bin TL ödedik

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "İhtiyaç sahibi ailelerimize çocukları için ekim ayında toplam 349 milyon 452 bin TL tutarında Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yaptık" dedi.

ABONE OL
Bakan Yanık: İhtiyaç sahibi ailelere çocukları için 349 milyon 452 bin TL ödedik
ANKARA,(DHA)-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere yapılan SED ödemelerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bakan Yanık, özellikle çocukların sağlıklı gelişimleri için ailelerinin yanında büyümesine önem verdiklerini kaydetti. Çocukların ekonomik nedenlerle ailelerinden kopmasının önlenmesi amacıyla SED hizmeti sunduklarını kaydeden Bakan Yanık, bu doğrultuda ihtiyaç sahiplerine aylık destek verildiğini ifade etti. SED'in çocukların temel gereksinmeleri ile eğitim giderlerinin karşılanması için ailelere verildiğini anlatan Bakan Yanık, bu hizmetle çocukların aileleri yanında hayata hazırlandıklarını ve aile bütünlüğünün sağlandığını dile getirdi.

SED'in sadece maddi desteği kapsamadığını belirten Bakan Yanık, "İhtiyaç sahibi ailelerimize çocukları için ekim ayında toplam 349 milyon 452 bin TL tutarında SED ödemesi yaptık. Çocuklarımızın sosyal açıdan gelişimlerine de önem veriyoruz. SED hizmetinden yararlanan çocuklarımız için sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenleyerek onların sosyalleşmelerine katkıda bulunuyoruz" diye konuştu.  

Bakan Yanık, SED hizmetinden yaklaşık 150 bin çocuğun yararlandığını bildirdi.

Diğer Haberler

  1. Akkuyu NGS'nin 2’nci Güç Ünitesi’nin makine dairesine ait ana köprülü vinç devreye alındı
  2. Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu'ndan ekonomide ilk çeyrek değerlendirmesi
  3. Bakan Şimşek: Piyasaların sağlıklı işleyişi için gereken her şey yapılıyor
  4. 'Bu mevsimde olmaz' diyenlere aldırmadı, kışın serada kavun yetiştirdi
  5. Mısır ithalatında yüzde 5 gümrük vergili tarife kontenjanı
  6. Bakan Işıkhan: 815 bin 608 iş arayan vatandaş, Aday Havuz Sistemi üzerinden görüntülendi
  7. Bakan Göktaş: 1 milyar 224 milyon lira tutarındaki SED ödemesini hesaplara yatırdık
  8. Ticaret Bakanlığı: 10 ilimiz 1 milyar doların üzerinde ihracat yaptı
  9. Gümrük muhafaza ekipleri, 2 ayda 8,1 milyar liralık ticari eşya ve uyuşturucu ele geçirdi
  10. YEKA GES-2024 yarışmalarının sözleşmeleri imzalandı

© Copyright 2025

DHA