Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ahşap parke sektörü, 10 yıl içinde 90 milyar dolara ulaşacak

Sivil mimarlık inisiyatifi Architecture 2030, 2040 yılında küresel yapı stokunun yaklaşık üçte ikisini mevcut binaların oluşturacağını açıkladı. Tadilat ve yenileme pazarının canlılığını koruması anlamına gelen bu durumun, yapı ürünleri sektörünün de önünü açacağı belirtiliyor. Bu sektörlerden birini oluşturan ahşap zemin döşeme pazarının 10 yıl içinde 90 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

Transparency Market Research tarafından yayımlanan rapora göre, küresel ahşap zemin döşeme pazarı, her yıl ortalama yüzde 5,9 büyüyerek 2031’de 89,3 milyar dolar büyüklüğe ulaşacak. Yapısal ahşap alanında 25 yıllık sektör deneyimi bulunan LSK Holding, uzun Ar-Ge çalışmalarının sonrasında DAP Parke markasıyla 2023 yılı itibarıyla ahşap zemin döşeme pazarında faaliyetlerine başlayacak. Dayanıklı ve uzun ömürlü olarak bilinen Sibirya Huş ağacından üretilen doğal ahşap parkelerle sektöre giriş yapacak şirket; kişiye özel, sanatsal boyutu ön planda olan, yüksek teknolojiyle üretilen ürünleri iç pazarın yanı sıra, dış pazara da sunmaya hazırlanıyor.

“DAHA SAĞLIKLI VE GÜVENİLİR”

LSK Holding Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Yağcızeybek, “Sürdürülebilir kaynaklı ahşaptan yapılan ürünler, karbon depolama ve karbon ayak izini azaltma gibi doğrudan iklim faydası sağlama özellikleriyle öne çıkıyor. LSK Holding olarak iç pazarda ve ihracatta elde ettiğimiz başarının sonrasında DAP Parke markasını oluşturduk ve 2023 yılıyla birlikte faaliyete geçireceğiz. Ürünlerimiz yüzde 100 doğal ahşap olmasıyla hem doğa dostu hem de kanserojen laminant parkelere göre daha sağlıklı ve güvenli” dedi.

5 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Architecture 2030'un, 2040 yılında küresel yapı stokunun yaklaşık üçte ikisini mevcut binaların oluşturacağını açıkladığını söyleyen Yağcızeybek, “Tadilat ve yenileme pazarının canlılığını koruması anlamına gelen bu durum, yapı ürünleri sektörünün de önünü açıyor. İnisiyatif, 2060’a kadar ise küresel bina stoğuna 230 milyar metrekare yeni zemin alanı eklenmesini bekliyoruz. Bu, her ay dünyaya bir New York şehrinin tamamını eklemeye eş değer. Bu hareketli koşullarda, biz de 25 yıllık birikimimizi parke alanına yansıtarak, kullanıcı dostu bir fiyat politikasıyla, yarı doğal lamine parkeye ekonomik bir alternatif sunacağız. 2023 sonuna kadar bin bayiye ulaşmayı ve bu kapsamda en az 5 bin kişiye istihdam sağlanmasına vesile olmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

MİMAR DESTEKLİ HİZMET POLİTİKASI

Ürünlerinin yalnız yerel pazarda değil global pazarda da rekabet avantajına sahip olduğunu belirten Yağcızeybek, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Global pazarda da önemli bir oyuncu olma hedefiyle ilerliyoruz. Estetik görünümü ve uzun ömürlü olmasıyla bilenen huş ağacından ürettiğimiz yüzde 100 doğal parkeleri, her adımda kesintisiz uzman desteğiyle sunuyoruz. Parkeden tutkala, boyadan usta yönlendirmesine kadar kullanıcının süreçteki tüm ihtiyaçlarına cevap veren bir hizmet politikasıyla çalışacağız. Son kullanıcılar tüm süreç boyunca mimar müşteri temsilcilerinden destek alabilecek."

Diğer Haberler

  1. Trendyol, ‘kasımda 10 ülkede en çok indirilen uygulama’ olduğunu duyurdu
  2. Bakan Işıkhan: Öncelikli gündemimiz asgari ücret
  3. İzmir Adnan Menderes’te GES yatırımı başladı
  4. '81 İlde 81 Orman' projesi Balıkesir'de
  5. Ticaret Bakanı Bolat: İhracat alanında Irak, Türkiye'nin 3'üncü büyük ortağı
  6. ‘Aralık ayı kira artış oranı yüzde 60,45’tir’
  7. TÜRK-İŞ Başkanı Atalay: Asgari ücret, enflasyona sebep değil
  8. Şişli Belediyesi’nden engelli çocuğu olan annelere 5 bin liralık destek
  9. Bakan Şimşek: Hizmet enflasyonu 2021'den bu yana en düşük seviyede
  10. Hazine ve Maliye Bakanlığı personelleri yeni sendika kurdu

© Copyright 2024

DHA