Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

AEDAŞ: Elektrik şebekelerine yetkisiz müdahaleler can kaybına neden oluyor

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ), elektrik şebekelerine yapılan bilinçsiz müdahalelere yönelik yazılı açıklama yaptı. Hem vatandaşları hem de şirketleri uyaran şirket açıklamasında "Elektrik dağıtım şebekelerine üçüncü şahısların müdahalesi ölümlü kazalara yol açabilir" ifadelerine yer verildi.

ABONE OL
AEDAŞ: Elektrik şebekelerine yetkisiz müdahaleler can kaybına neden oluyor
İSTANBUL,(DHA)- 

Antalya, Isparta ve Burdur'da 2.3 milyondan fazla aboneye hizmet veren AEDAŞ'tan yapılan açıklamada, elektrik enerjisinin güvenli kullanımının can ve mal güvenliği için büyük önem taşıdığına dikkat çekildi.

AEDAŞ yetkilileri, bu tür müdahalelerin elektrik şebekelerinde geri dönüşü olmayan sonuçlara yol açabildiğine vurgu yaparak; orta gerilim (OG) ve alçak gerilim (AG) hatları gibi kritik noktalarda izinsiz işlemler yapılması, enerji akışını kesintiye uğratmakla kalmayıp, elektrik çarpması gibi ölümlü kazalara neden olabileceği uyarısında bulundu. Şirketten yapılan açıklamada, elektrik arızaları, enerji açma-kesme, armatür arızası, elektrik tellerine temas eden cisim olması durumlarında, en kısa zamanda AEDAŞ teknik ekiplerine bilgi verilmesi gerektiği belirtildi.

Elektrik dağıtım şebekelerine üçüncü şahısların müdahalesinin ölümlü kazalara yol açabileceğinin altı çizilen açıklamada, “Bu nedenle üçüncü şahısların müdahalesi son derece tehlikeli ve aynı zamanda yasaktır" denildi. Açıklamada elektrik direklerinde yer alan iletkenlere yaklaşma mesafesine de dikkat çekildi. İnşaat veya tadilat gibi işler sırasında güvenlik mesafelerine uyulmadığı durumda ve elektrik iletkenlerine müdahale edildiğinde ciddi can ve mal kayıplarının yaşanabileceği vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Firmalar Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği'nde belirtilen kurallara mutlaka uymalıdır. Enerji kesilerek çalışma yapılması gereken durumlarda hem yasa hem de kamu güvenliği gereği firmaların dağıtım şirketi çağrı merkezi veya işletmelerine bilgi vermesi gerekir. Dağıtım şirketi tarafından enerji kesintisi yapılmadan çalışmaya başlanmaması şarttır. Vatandaşların da elektrik arızaları ve acil durumlarda 186 Çağrı Merkezi'ni aramaları büyük önem taşımaktadır."

Diğer Haberler

  1. Yanıltıcı reklamlara 32,4 milyon TL idari para cezası
  2. TÜİK: Tüketici güven endeksi son 22 ayın en yüksek seviyesine ulaştı
  3. TÜİK: Dış ticaret haddi ocakta arttı
  4. TÜİK: Tüketici güven endeksi yüzde 4,6 arttı
  5. İhracatta 'özel analiz' sorunu; fiyatlar 3 katına çıktı
  6. Merkez Bankası, gecelik vadede borç verme faiz oranını yüzde 46'ya yükseltti
  7. Bakan Bolat: Ekonomi programı olumlu sonuçlarını vermeye devam etmektedir
  8. Cevdet Yılmaz: İstihdam artışı ile ekonomimiz daha güçlenecek
  9. Yoğun başvuru nedeniyle 'Kazançlı Yatırım Kampanyası' uzatıldı
  10. Bakan Işıkhan: Hedeflerimiz doğrultusunda işsizlik oranında gerileme devam ediyor

© Copyright 2025

DHA