Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Yunus Emre Enstitüsü’nden Pakistan’da iş birliği

Lahor Yunus Emre Enstitüsü ile Pakistan’ın Kaid-i Azam Üniversitesi arasında Türkçe öğretimi faaliyetlerinin düzenlenmesi ile Türk kültürünün tanıtımının yapılması konusunda iş birliği protokolü imzalandı. Kültürel ve bilimsel diplomasiyi merkeze alan anlaşma kapsamında iki ülke arasında konferans ve seminer dizisinin başlatılması yönünde görüş birliğine varıldı.

ABONE OL
Yunus Emre Enstitüsü’nden Pakistan’da iş birliği
ANKARA, (DHA) -

Üniversitenin ev sahipliğinde gerçekleştirilen imza törenine Pakistan’ın Kültür Bakanı Syed Jamal Shah, Pakistan’ın Eğitim Bakanı Madad Ali Sindhi, Kaid-i Azam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niaz Ahmed Akhtar, Pakistan’ın üst düzey yetkilileri, İslamabad Büyükelçisi Prof. Dr. Mehmet Paçacı ve Lahor Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Prof. Dr. Halil Toker iştirak etti.

Toplantıda, Pakistan’ın Kültür Bakanı Syed Jamal Shah ve Pakistan’ın Eğitim Bakanı Madad Ali Sindhi tarafından iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin önemine dair konuşmalar gerçekleştirildi.

"DERİN KARDEŞLİK VE DOSTLUK HİSLERİNİN GÖSTERGESİ"

Lahor Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Prof. Dr. Halil Toker akdedilen iş birliği protokolüne ilişkin “Toplantıya Pakistan tarafından çok sayıda üst düzey katılımın olması Pakistanlıların Türkiye’ye karşı besledikleri derin kardeşlik ve dostluk hislerinin göstergesidir. Yine bu toplantı, enstitümüzün Pakistan’da gerçekleştirdiği faaliyetlerin müspet etkisinin, ülkede muhataplarında uyandırdığı güven ve takdir duygularının da bir yansımasıdır” ifadelerini kullandı.

Koordinatör Prof. Dr. Halil Toker, “Enstitümüz ile Kaid-i Azam Üniversitesi arasında imzalanan iş birliği protokolü, iki ülke arasındaki kültürel ve bilimsel faaliyetlere ortak zemin hazırlama yönünde önemli bir adım oldu” değerlendirmelerinde bulundu.

Yunus Emre Enstitüsü, temsilcilikleri marifetiyle dünyanın farklı coğrafyalarında 300’e yakın saygın kurumla gerçekleştirdiği iş birlikleri kapsamında Türkçe öğretimi faaliyetlerinin düzenlenmesi, Türkoloji bölümlerine destek olunması, Türkçenin seçmeli yabancı dil dersi olarak müfredatlarda yer alması, Türkiye’nin sahip olduğu zengin kültürel mirasın geniş bir yelpazede tanıtımının yapılması ve yaygınlaştırılmasına yönelik çok sayıda faaliyet ve projeyi hayata geçirdi.

Diğer Haberler

  1. KDK girişimiyle, Yüksekova'da ‘Açıköğretim Sınav Merkezi’ açılıyor
  2. 62 üniversitede yenilenebilir kaynaklardan elektrik enerjisi üretimi
  3. MEB: LGS başvuru süresi uzatıldı
  4. Yunus Emre Enstitüsü Libya’da faaliyetlerine başladı
  5. İstanbul Kent Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü’nden ‘FURNITECT’ Sergisi
  6. MEB'den özel okulların 'yemek, kıyafet, kırtasiye' ödemelerine yakın takip
  7. Bakan Tekin, sınıf başkanı seçildiğinde kendisini okula getireceğini vadeden öğrenciyi kırmadı
  8. Ders kitapları ve eğitim araçlarında kullanılacak yeni haritalar hazırlandı
  9. MEB yönetici ve öğretmenlerinin ders saatlerine ilişkin düzenleme
  10. 'Tudem Yanında' platformu yenilenerek geri döndü

© Copyright 2025

DHA