Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

YÖK'ten pandemi sürecinde verilen online eğitime ilişkin anket

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), küresel salgın sürecinde online olarak sürdürülen eğitim öğretimin değerlendirilmesi amacıyla üniversitelerdeki öğretim elemanlarına ve öğrencilere yönelik anket düzenliyor. YÖK Başkanı Yekta Saraç, "Bu anket çalışması ile salgın sürecinde verilen uzaktan öğretim çeşitli boyutlarıyla analiz edilebilecek" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

YÖK'ten yapılan açıklamaya göre; anket çalışması ile pandemi sürecinde verilen uzaktan öğretim süreci tüm boyutlarıyla analiz edilecek. Öğrenci ve akademisyenlere yönelik olmak üzere iki ayrı grupta yapılacak anketin önümüzdeki bahar yarı yılı ile ilgili planlamalara da ışık tutması bekleniyor. Üniversiteler ve diğer paydaşların görüşlerine sık sık başvuran YÖK, bu anketin sonuçlarını başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere ilgili diğer bakanlıklar ve kurumlar ile de paylaşmayı hedefliyor.

'PLANLAMALARIMIZA IŞIK TUTACAK'

YÖK Başkanı Yekta Saraç, konuya ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Küresel salgın sürecinde uygulanan uzaktan öğretimin değerlendirilmesi amacıyla 'öğrenci' ve 'akademisyenlerimize' yönelik bir anket düzenleyeceğiz. Bu anket çalışması ile salgın sürecinde verilen uzaktan öğretim çeşitli boyutlarıyla analiz edilebilecek. Yeni YÖK olarak, üniversiteler ve diğer paydaşlarımızın görüşlerine sık sık başvuruyor, sonuçlarını karar alma süreçlerine yansıtıyoruz. Bu anketin sonuçları da bahar yarıyılı ile ilgili planlamalarımıza ışık tutacaktır. Ayrıca bu sonuçları başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere ilgili diğer bakanlıklar ve kurumlar ile de paylaşacağız. Bu açıdan anketin kısa süre içinde, 11 Şubat Perşembe günü saat 17.00’ye kadar cevaplandırılması önem taşımaktadır" dedi.

Diğer Haberler

  1. Yeşilay Genel Başkanı Dinç: Bağımlılıkla mücadelenin en güçlü yolu önleme çalışmalarıdır
  2. MSB: 2026-MSÜ başvuruları 5 Ocak'ta başlayacak
  3. YÖK Başkanı Özvar: 8 sömestiri 3 yılda tamamlanmasına imkan verecek düzenlemeyi hayata geçirmek istiyoruz
  4. BAU Gastronomi öğrencilerine 2 altın madalya
  5. 'Okul Destek Projesi'nden 42 bin 534 çocuk yararlandı
  6. Süleyman Ferit Eczacıbaşı Yenilikçi Öğrenme Merkezi faaliyetlerine başladı
  7. Eğitim Gücü-Sen Genel Başkanı Oğuz Özat’tan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile ilgili açıklama
  8. 'Akran zorbalığının ilkokula inme nedeni dijital dünya'
  9. TEKNOFEST Nükleer Enerji Teknolojileri Tasarım Yarışması ödülü, Hacettepe Üniversitesi'ne takdim edildi
  10. YÖK: Veri Analizi Okulu, ilk dönemini tamamladı

© Copyright 2025

DHA