Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

YEE Başkanı Aliy: Dünyaya anlatacak çok sayıda hikayemiz var

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Aliy, "2009 yılında dünyada Türkiye'yi ve Türkiye'nin kültürel ögelerini tanıtmak amacıyla çıktığımız bu yolda dünyaya anlatacak çok sayıda hikayemiz var" dedi.  

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

YEE Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Aliy, Enstitünün faaliyetlerine ilişkin, "2009 yılında yurt dışında Türkiye'yi ve Türkiye'nin kültürel ögelerini tanıtmak amacıyla çıktığımız bu yolda dünyaya anlatacak çok sayıda hikayemiz var. Gerçekleştirdiğimiz projeler ve faaliyetlerin de ötesinde dünyanın farklı noktalarındaki kişilerle kalıcı bağlar kuruyoruz. Hayata geçirdiğimiz projelerin esasen arka planında Türkiye'ye ve Türk kültürüne ilgi duyan çok sayıda kişinin birbirinden özel ve çarpıcı hikayesi var. Türkiye'nin kültürel zenginliklerini dünyanın dört bir yanına taşıdığımız 60'ın üzerinde ülkede Türk kültürüne gösterilen ilgi en büyük motivasyon kaynağımızdır. Dünya çapında Türkiye'ye ve Türk kültürüne duyulan ilginin tezahürüne şahit olmak bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. 'Türkiye Yüzyılı'nda 90 temsilciliğimiz marifetiyle yurt dışında Türkiye'nin kültür kapılarını açmaya ve Türkçenin yaygınlaştırılmasına yönelik faaliyetlerimize devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yunus Emre Enstitüsü, 2009 yılında yurt dışında faaliyetlerine başlayarak kısa sürede Türk kültürünün dünya çapında ilgi odağı olması ve dünya genelinde Türkçenin yaygınlaştırılmasına yönelik yüzlerce faaliyeti hayata geçirdi. Enstitü, Türkiye'nin uluslararası alanda bilinirliğini artırma misyonu kapsamında yürüttüğü çalışmalarının yanı sıra Güney Amerika'dan Güneydoğu Asya'ya uzanan temsilcilikleri aracılığıyla geniş bir coğrafyada faaliyet gösteriyor. Enstitü, dünyanın dört bir yanında Anadolu'nun köklü kültürel mirasını ve Türk kültürünü tanıtarak uluslararası alanda Türkiye'nin hikayesini anlattı. Kimi zaman binlerce yıllık geçmişin sofralara yansıdığı gastronomi faaliyetleriyle kimi zaman ise müziğin evrensel gücüyle dünyanın farklı noktalarında etkinlikler düzenleyen Enstitü, medeniyetler beşiği Anadolu'nun hayranlık uyandıran değerlerini dünya sahnesine taşımaya devam ediyor. 'Gelin tanış olalım' şiarıyla farklı coğrafyalarda Türk kültürünün tanıtılmasının yanı sıra; kültürel diyaloglara zemin oluşturularak geleceğe uzanan kalıcı bağlar Yunus Emre Enstitüsü aracılığıyla kurulmaya devam ediyor.

FOTOĞRAFLI

Diğer Haberler

  1. "Analitik okuma ve yazma, geleceğin liderleri için geliştirilmesi gereken en önemli özellik"
  2. LGS sınavı birincilerinden Göktuğ Ege Kırgıl: 500 puan alacağıma inanıyordum
  3. LGS birincisi Beren, yurt dışında bir şirkette CEO olmak istiyor
  4. Bilfen Okulları, LGS’de 36 Türkiye birincisi çıkardı
  5. Bilnet Okulları'ndan 4 öğrenci şampiyon oldu
  6. LGS’de 500 tam puan alan Cıvan: Planlı ve programlı çalışıp, okulumu ve ailemi gururlandırdım
  7. ÖSYM Başkanı Ersoy: DGS'ye 312 bin 855 aday katılacak
  8. LGS birincisi Elif, kanser hastası dedesi için genetik mühendisi olmak istiyor
  9. “Türkiye’de uzun süredir, erken çocukluk eğitiminde öğretmen ihtiyacı var”
  10. LGS sınav sonuçları açıklandı

© Copyright 2024

DHA