Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

“Yazılım alanında mühendis ihtiyacı artıyor”

Bir kalkınma kriteri olarak belirlenen dijital dönüşüm süreci, mühendislik dallarına olan ilgiyi artırıyor. Mühendislik dallarında Bilgisayar, Endüstri, İnşaat, Elektrik ve Elektronik gibi bilinen alanların yanında son yıllarda yükselişe geçen yazılım mühendisliği de gençler arasında merak ediliyor.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) –

Bu yıl ilk kez öğrencilerini alacak olan İKÜ Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatma Patlar Akbulut, bu bölümü tercih edecek öğrencilerin, küresel teknoloji ve trendleri takip edebilmeleri için Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) standartlarını temel alan bir müfredat hazırladıklarını kaydetti.

Yapay zeka, makine öğrenimi, bulut bilişim, siber güvenlik, büyük veri, nesnelerin interneti ve blokzincir başlıklarında uzmanlaşmanın yazılım mühendisliğinin temellerini oluşturduğunu kaydeden Prof. Dr. Patlar bu alanı hedefleyen gençlerin gelecekteki üstlenecekleri rolleri şöyle özetledi:

“Teknolojinin dönüştürdüğü dünya karmaşık problemleri de beraberinde getiriyor. Gerçek dünyadaki zorlukların üstesinden gelmek noktasında yazılım mühendisleri akademi, endüstri ve topluluğun kesiştiği ekosistemde kariyer fırsatlarının çok yüksek.”

GERÇEK DÜNYA SİMÜLASYONUNA DAYALI EĞİTİM

Yazılım mühendisliğini hedefleyen gençlerin, eğitim süreçlerinde laboratuvar olanakları, güncel yazılım araçlarıyla hazırlanan gerçek dünya senaryoları ve simülasyonlarına dayanan projelere ağırlık vererek çalışmaları gerektiğini kaydeden Doç. Dr. Akbulut, uygulamalı eğitim deneyiminin uluslararası kariyer sürecinde de fark yaratacağını kaydetti.

Doç. Dr. Akbulut, küresel düzeyde sektörlerin, yazılım mühendislerinden matematiksel modelleme yetkinliği, toplumsal ve ekonomik sorunlara teknik çözüm üretecek analiz temeli beklediklerini belirtti.

Diğer Haberler

  1. TİKAV, ‘Eğitimde Eşitlik’ mottosu ile 46’ncı İstanbul Maratonu’nda
  2. MEB: Yeni müfredata uygun örnek ölçme araçları yayımlandı
  3. Siirt’te bazı okullarda ders saatleri kısaldı
  4. Bakan Tekin: Yardımcı kaynaklar bizim açımızdan sıkıntılı
  5. YÖK Başkanı Özvar: 2024'te ülkemizdeki uluslararası öğrenci sayısı 340 bin, hedef 500 bine çıkarmak
  6. BSH Türkiye’nin We Power kariyer programının yeni dönem başvuruları başladı
  7. Kavram Eğitim Kurumları 50’nci yılını kutladı
  8. ENEV, Yeniceoba Mehmet Zeki Kart İlkokulu’nun yenileme çalışmalarını tamamladı
  9. Öğretmenlik Mesleği Kanunu, Resmi Gazete'de yayımlandı
  10. Bakan Tekin'den, Bingöl’de ilkokul ziyareti

© Copyright 2024

DHA