Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

RTEÜ'lü yabancı öğrenciler en iyi çayı demlemek için yarıştı

Rize'de, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde (RTEÜ) öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler, Çay Çarşısı'nda organize edilen 'Türk Mutfağı Haftası' etkinliklerinde düzenlenen 'Çay Demleme Yarışması'nda hünerlerini sergiledi.

ABONE OL
Mehmet Can PEÇE/RİZE, (DHA)-

Kentte, 'Türk Mutfağı Haftası' etkinlikleri kapsamında Çay Çarşısı'nda kurulan stantlarda, Çayeli kuru fasulyesi, Laz böreği, Pepeçura tatlısının yanı sıra birçok yöreye özgü coğrafi işaretli lezzetler tanıtıldı. Deprem bölgesi illerine ait yemeklerin de sergilendiği etkinliklerde 'Çay Demleme Yarışması' düzenlendi. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler, çay demleyip hünerlerini sergiledi. Demlenen çaylar, sunum, görüntü ve tat kategorilerinde jüri üyeleri tarafından puanlandırıldı. Yarışmada Ganalı Tıp Fakültesi öğrencisi Abullaı Yahaya'nın içi çay bardağı dolu tepsiyi 360 derece döndürmesi ilgi çekti. Tüm kategorilerde yüksek puan alan RTEÜ Tıp Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi Irak uyruklu Marwah Kuhudhur, birinci olurken, dereceye giren diğer öğrenciler de çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.


'ÇOK GÜZEL BİR DENEYİM OLDU'

Yarışmanın birincisi olan Iraklı Marwah Kuhudhur, "Çok güzel bir yarışma oldu. Biraz heyecanlandım ama benim için çok güzel bir deneyim oldu. Bizim ülkemizle burada çay demleme açısından çok büyük bir fark yok ama biz biraz daha kokulu çayları seviyoruz" diye konuştu.

'RİZE ÇAYININ BİR RUHU VAR'

Yarışmada üçüncü olan Maliye son sınıf öğrencisi Hasan Errawi ise "Daha önce Rize'de birkaç çay ocağında çalıştım. Çalışırken bazı önemli şeyleri öğrendim. Rize çayı, diğer ülkelerden farklı demleniyor. Rize çayının tadı ve ruhu var. Rize çayı demlendiği zaman demleyenin mutlu, huzurlu olduğunu hissettiriyor" dedi.

Diğer Haberler

  1. MEB'den fenomen öğretmenlere inceleme
  2. Lexperia’dan 18 dilde çeviri desteği
  3. Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde ‘Akademik Ödül Töreni’ gerçekleştirildi
  4. İstanbul Kent Üniversitesi’nde dublaj ve seslendirme etkinliği düzenlendi
  5. Yeşilay Genel Başkanı Dinç: Bağımlılıkla mücadelenin en güçlü yolu önleme çalışmalarıdır
  6. MSB: 2026-MSÜ başvuruları 5 Ocak'ta başlayacak
  7. YÖK Başkanı Özvar: 8 sömestiri 3 yılda tamamlanmasına imkan verecek düzenlemeyi hayata geçirmek istiyoruz
  8. BAU Gastronomi öğrencilerine 2 altın madalya
  9. 'Okul Destek Projesi'nden 42 bin 534 çocuk yararlandı
  10. Süleyman Ferit Eczacıbaşı Yenilikçi Öğrenme Merkezi faaliyetlerine başladı

© Copyright 2025

DHA