Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Özel öğretim dernekleri: Öğretmenlerimizin geçen yılki eylül maaşlarına yüzde 100'ün üzerinde artış yapıldı

Özel öğretim kurumlarını temsil eden dernekler tarafından yapılan ortak açıklamada, “2024-2025 eğitim öğretim dönemi öğretmen sözleşmelerinin yenilenmesi sürecinde tüm okullarımızın öğretmenlerine Sayın Bakanımızın ve derneklerimizin de tavsiyesi doğrultusunda geçen yılki eylül maaşlarına yüzde 100'ün üzerinde bir oranda artış yapıldığını memnuniyetle gözlemliyoruz” denildi.

ABONE OL
Ruken KADIOĞLU/ANKARA, (DHA)-

Özel öğretim kurumlarını temsil eden dernekler, özel öğretim öğretmenlerinin ücret taleplerine ilişkin ortak açıklama yaptı. Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Zafer Öztürk, Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği Başkanı İbrahim Taşel, Özel Öğretim Derneği Başkanı Ahmet Akça, Özdebir Özel Eğitim-Öğretim Derneği Başkanı Naci Atalay, Özel Öğretim Kurumları Birliği Derneği Başkanı Enis Şener'in imzası bulunan açıklamada, "Özel okullar, yıllardır Türk milli eğitim sistemi içinde eğitim kalitesini artırmak ve öğrencilerimizin akademik başarılarını yükseltmek amacıyla büyük bir özveriyle faaliyet göstermektedirler. Bununla birlikte özel okullar, eğitimin en büyük paydaşı olan öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerini desteklemek, akademik seviyelerini yükseltmek ve daha iyi sosyal ve ekonomik şartlarda çalışmalarını sağlamak için her alanda çalışmalar yürütmektedirler. Kurumlarımızın ve öğretmenlerimizin haklarını savunmak ve onların en iyi koşullarda çalışmalarını temin etmek, okullarımızın yanı sıra eğitim derneklerimizin de öncelikli hedeflerindendir" denildi.

'ÜCRET SINIRLAMALARI GELİR-GİDER DENGESİNİ BOZMUŞTUR'

Açıklamada özel okul öğretmen maaşlarının 5-6 yıl öncesine kadar gündem olmadığı belirtilerek, "Bu yıllarda özel okul öğretmenleri, resmi okullarda çalışan öğretmenlerin maaşlarından daha fazla ücret almakta, hatta kimi kurumlarımızda bu maaşlar 2-3 katına kadar çıkmaktaydı. Ancak, pandeminin ardından tüm dünyada yaşanan ekonomik kriz ve yüksek enflasyon okullarımızın gelir gider dengelerini bozmuştur. Bununla birlikte geçtiğimiz 2 öğretim döneminde devletimizin, özel okul ücretlerine yaptığı, hayatın doğal akışına aykırı ücret sınırlandırmaları özel okulların gelir gider dengelerini okullar aleyhinde daha da vahim hale getirmiştir. Dolayısıyla gelirlerinin neredeyse yüzde 70'i öğretmen ve çalışan maaşlarına ayrılan özel okullar, öğretmen maaşlarını, devlet öğretmenleri seviyesinde tutmakta zorlanmıştır. Bununla birlikte pek çok okulumuz, şartlarını zorlayarak söz konusu öğretmen maaşlarını sağlıklı seviyelerde tutmayı başarmıştır. Kamuoyunun ve pek çok öğretmenimizin, hatta öğretmenlerin hakkını savunduğunu iddia eden bazı kişilerin bilmediği ya da bilmek istemediği çok önemli bir husus vardır; özel okullar, brüt maaş ve bir öğretmenin kuruma maliyeti söz konusu olduğunda, büyük çoğunlukla, devlet öğretmeninin üzerinde maaş vermektedir. Ancak özellikle devlet okulu öğretmenine verilen seyyanen ücretten sadece Damga Vergisi kesildiği, SGK ve vergi kesintisi yapılmadığı da dikkate alındığında, özel okullar kendi öğretmenine, devlet okulu öğretmenine göre yüzde 40 daha fazla kesinti ödemektedir" ifadeleri kullanıldı.

'ÖĞRETMENLERİMİZİN TALEPLERİNİ İLETMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Özel okul öğretmenlerinin taleplerinin ilgili bakanlıklara iletildiği kaydedilen açıklamada, "Öğretmenlerimizin daha iyi koşullarda çalışabilmesi, özlük haklarının iyileştirilmesi, resmi ve özel okul öğretmenleri arasındaki vergi farkının giderilmesi, özel okul öğretmenlerine de yeşil pasaport verilmesi, toplu taşıma sorunlarının çözülmesi ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi gibi konularda taleplerimizi ilettik ve iletmeye devam edeceğiz. Çünkü öğretmenlerimizin mutlu ve huzurlu çalışmasının, eğitimdeki başarının artmasına büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu inançla, öğretmenlerimizin ve kurumlarımızın her türlü sorunlarının çözümü için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz" denildi.

'HER TÜRLÜ KATKI VERMEYE HAZIRIZ'

Başarılarının temelinde güçlü, motive olmuş ve mutlu öğretmenlerin olduğu kaydedilen açıklamada, öğretmenlerin her türlü sosyal ve ekonomik haklarının iyileştirilmesi için çaba sarf edildiği belirtildi. Özel öğretim kurumları öğretmen maaşlarına zam yapıldığı kaydedilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Bu bağlamda 2024-2025 eğitim öğretim dönemi öğretmen sözleşmelerinin yenilenmesi sürecinde tüm okullarımızın öğretmenlerine Sayın Bakanımızın ve derneklerimizin de tavsiyesi doğrultusunda geçen yılki eylül maaşlarına yüzde 100'ün üzerinde bir oranda artış yapıldığını memnuniyetle gözlemliyor ve kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Bu vesileyle de başta Sayın Bakanımız olmak üzere, Bakan Yardımcılarımıza ve Bakanlığımızın tüm yetkililerine, öğretmenlerimizin ekonomik ve sosyal gelişimleri için verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Özel öğretim dernekleri olarak, çıkacak Öğretmenlik Meslek Kanunu'na her türlü katkıyı vermeye hazır olduğumuzu da bir kez daha belirtiyoruz. Velilerimizin ekonomik yükü, öğretmenlerimizin mutluluğu ve kurumların sürdürülebilirliği üçgeninde en güzel dengeyi oluşturma ana hedefimizdir."

Diğer Haberler

  1. Bakan Tekin: Çocukların sportif yeteneklerine göre eğitim almalarını sağlayacağız
  2. MEB: 'Beden eğitimi' branşına yapılacak atama duyurusu yayımlandı
  3. Okullarda Akran Zorbalığı paneli, 26 Kasım’da Akıngüç Oditoryumu’nda
  4. Antalya'nın 6 ilçesinde taşımalı eğitime 1 gün ara verildi
  5. Eğitimde ‘ihracat şampiyonu’ Bahçeşehir Üniversitesi oldu
  6. Dünya Çocuk Hakları Günü’nün teması: ‘Geleceği Dinle’
  7. 'Öğretmenler Günü' Ankara, İstanbul ve Erzurum'daki etkinliklerle kutlanacak
  8. KPSS Lisans oturumları sıralamaları yenilendi
  9. ‘Çocukların sosyal ve duygusal gelişimini desteklemek bir hak olmalı’
  10. 2025-LGS'ye yönelik örnek sorular yayımlandı

© Copyright 2024

DHA