Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

''Öğrenciler, dijital ortamlarda sık sık bir araya gelmeli

COVID-19 pandemisi nedeniyle geçilen uzaktan eğitimin sisteminin, öğrencilerin psikolojisi üzerindeki etkilerini değerlendiren İKÜ Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Önder Kavakçı, “Etkileşimlerin çok kısıtlandığı zamanlardayız. Heyecanı, motivasyonu ve odaklanmayı yakalamakta zorluk çekiyoruz. Bu dönemde öğrencilere tavsiyem en azından dijital ortamlarda sık sık bir araya gelsinler” dedi.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

Pandemi sürecinin herkesi zorladığını ifade eden İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Önder Kavakçı, “Özellikle gençler için eve kapanmak, akranlarını görememek, okula gidememek zorlayıcı oldu. Eğitimde en önemli şey kişilerin birbirleri üzerinde iz bırakması. Birçok öğrenci hocalarından öğrendiklerinden çok daha fazlasını birbirlerinden öğreniyor” dedi. Etkileşimin kısıtlandığı, odaklanmanın zorlaştığı bir dönemden geçildiğini vurgulayan Prof. Dr. Kavakçı, “Öğrencilerimiz sürekli bizlere odaklanma problemi yaşadıklarını, ders çalışamadıklarını, üretkenlikte sorun yaşadıklarını anlatıyor. Bizler de kameraya ders anlatıyoruz. Öğrencilerimizle kurduğumuz göz teması olmadığı için aynı heyecanı yakalamakta zorluk çekiyoruz. Bu dönemde onlara verebileceğim en iyi tavsiye en azından dijital ortamlarda sık sık bir araya gelmeleri” diye konuştu.

“GENÇLER BU DÖNEMDE ANNE VE BABADAN UZAKLAŞABİLİR”

İçinde bulunulan dönemde gençlerin çok fazla telefonla konuşup, sosyal medyada daha fazla zaman geçirebileceğini söyleyen Prof. Dr. Kavakçı, “Ailelerin özellikle üniversite çağındaki çocuklarına çok müdahale etmemesi gerekir. Gençlerin kendi kararlarını almalarına izin vermek lazım. Gençler bu dönemde anne ve babayı biraz itebilirler. Kendi kişiliklerini oturtmak için mesafeye ihtiyaç duyabilirler. Zaman zaman uzak durmalarını istedikleri ailelerinin bazı durumlarda ise ilgisini isterler, onaylanma ihtiyacı hissederler. Tüm bunları göz önünde bulundurarak ailelerin, çocuklarının artık bir genç olduğunu kabul etmesi, kendi kararlarını alacaklarına inanması ve gerekli durumlarda destek olması gerekir” diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. YÖK: En az 1 akredite lisans programı bulunan üniversite sayısı 116 oldu
  2. Rusya’daki üniversiteler, Akkuyu NGS için personel yetiştirmek üzere öğrenci alımına başladı
  3. TEDÜ, kadına şiddete karşı Pekin Deklarasyonu kapsamında etkinlik düzenledi
  4. Adana Final Okulları PISA’da
  5. Bakan Tekin: Mülakatlarda hukuksuzluk iddia edenler başvursun, gereğini yaparız
  6. Dünya çapında üniversitelere tam burslu kabul
  7. YTÜ’den büyük veri depolama sorununa üç boyutlu çözüm
  8. Enerjisa Enerji Teknoloji ve Etki Merkezi üniversiteli öğrencileri ağırlıyor
  9. MSB: 2025-MSÜ başvuruları 2 Ocak'ta başlayacak
  10. MEB'in öğretmenlik mesleği kariyer basamaklarına ilişkin kılavuzu yayımlandı

© Copyright 2024

DHA