Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinden LGS'de tarihi başarı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından mesleki ve teknik Anadolu liselerine yönelimlerin artarak devam ettiğini, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin yüzde 1’lik başarı diliminden öğrenci alarak tarihi bir başarıya imza attığını söyledi.

ABONE OL
Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinden LGSde tarihi başarı
ANKARA, (DHA)-

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; LGS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra savunma sanayi, siber güvenlik, yazılım, havacılık, medya gibi farklı alanlarda eğitim veren mesleki ve teknik Anadolu liselerine öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği belirlendi. Siber güvenlik alanında siber muhafızlar yetişen Pendik Teknopark MTAL, bu yıl ilk kez öğrenci alan Demirören Medya MTAL, ASELSAN MTAL, Arnavutköy İstanbul Havalimanı MTAL ve İTÜ MTAL yüzde 1’lik dilimle öğrenci alarak gençlerin tercihi oldu.

'ROL MODEL OLABİLECEK MESLEK LİSELERİ OLUŞTURDUK'

Bakan Mahmut Özer, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Türkiye artık birçok alanda atılım yaparken bizler de okullarımızı günün teknolojisine uygun bir şekilde dizayn ediyoruz. Savunma sanayi, siber güvenlik, havacılık, mikro mekanik ve medya alanında olduğu gibi birçok farklı alanda öğrenci yetiştiren mesleki ve teknik liselerini devreye soktuk. Bunun gibi birçok alanda diğer meslek liselerine de rol model olabilecek okullar açtık. Bu, Türkiye'de mesleki eğitimle ilgili algıyı tersine çevirdi. Bugün artık mesleki eğitimi başarılarıyla konuşuyoruz" dedi

 

'DEMİRÖREN MEDYA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ DE KATILDI'

2022 LGS sınav sonuçlarına bakıldığında meslek liselerinin geçen sene olduğu gibi bu yıl da yüzde 1’lik başarı diliminden öğrenci alarak başarısını arttırarak devam ettirdiğini vurgulayan Özer, şunları söyledi:

"Daha önceden ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Konya ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yüzde 1’lik başarı diliminden öğrenci almışlardı ve artık akademik olarak başarılı öğrencilerin mesleki teknik eğitime yönelimlerinin ne kadar arttığını göstermişlerdi. Bu sene bunlara kısa süre önce açmış olduğumuz Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de katıldı ve ilk defa en yüksek puanla mesleki eğitimde öğrenci almayı başardı."

'MESLEKİ EĞİTİM DAHA GÜÇLÜ HALE GETİRECEĞİZ'

Aynı başarının yerel yerleştirmede de kendini gösterdiğine işaret eden Bakan Özer, "Bu, sadece sınavlı okullarda değil aynı zamanda sınavsız, yerel yerleştirmede de özellikle TOBB’la, İSO'yla İTO'yla, ATO'yla, ASO’yla iş birliği içerisinde yürütmüş olduğumuz meslek liselerinde doluluk oranlarının yüzde 100’e ulaştığını görüyoruz. Gerçekten mesleki eğitime sektör temsilcilerini ne kadar dahil edersek süreçlerin ne kadar başarılı bir şekilde yönetildiğini göstermesi anlamında da çok kısa sürede meyvesini veren bir sonuçla karşı karşıyayız. İnşallah bu iş birliklerini arttırarak, güçlendirerek mesleki eğitimi çok daha güçlü hale getireceğiz" diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. 62 üniversitede yenilenebilir kaynaklardan elektrik enerjisi üretimi
  2. MEB: LGS başvuru süresi uzatıldı
  3. Yunus Emre Enstitüsü Libya’da faaliyetlerine başladı
  4. İstanbul Kent Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü’nden ‘FURNITECT’ Sergisi
  5. MEB'den özel okulların 'yemek, kıyafet, kırtasiye' ödemelerine yakın takip
  6. Bakan Tekin, sınıf başkanı seçildiğinde kendisini okula getireceğini vadeden öğrenciyi kırmadı
  7. Ders kitapları ve eğitim araçlarında kullanılacak yeni haritalar hazırlandı
  8. MEB yönetici ve öğretmenlerinin ders saatlerine ilişkin düzenleme
  9. 'Tudem Yanında' platformu yenilenerek geri döndü
  10. Bakan Tekin, lise öğrencileri ve öğretmenleriyle iftar sofrasında buluştu

© Copyright 2025

DHA