Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Girişimciler Yeditepe Üniversitesi'nde bir araya geldi

'TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!' Girişimcilik kapasitesi 2024 döneminde seçilen girişimler, Yeditepe Üniversitesi'nde bir araya geldi. İlk 5 gün Yeditepe Üniversitesi'nde son gün ise TÜSİAD Genel Merkezi'nde gerçekleşecek kampta girişimciler, özel sektör ve STK temsilcileri ile TÜSİAD üyelerinin girişimciliğe süt eğitim ve mentorluk alacakları.

ABONE OL
İSTANBUL,(DHA)-

 

TÜSİAD'ın Türkiye'nin girişimcilik ekosisteminin güçlendirilmesine katkı sağlamak amacıyla 13 yıldır desteklenmesini sağlamak amacıyla, 'TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!' Girişimcilik programı kapsamında hayata ulaşmayı hızlandırma Girişimcilik Kampı, Yeditepe Üniversitesi'nin evinde barındırılmasında. Ölçeklendirilebilir, sürdürülebilir ve küreselleşme potansiyeli olan erken aşama girişimlere yönelik kurgulanan hızlandırma programı kapsamında 5 süreç değerlendirme sürecini başarıyla geçerek 14 ekibin buluştuğu Girişimcilik Kampı, dün başladı.

Etkinliğin yayılmasına Yeditepe Üniversitesi Kurucu ve Onursal Başkanı Bedrettin Dalan, Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Dr. İzel Levi Coşkun, TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Çalışma Grubu Başkanı Zeynep Köksal Yaykıran, Yeditepe Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Doç. Dr. Ahmet Turan, TÜSİAD Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Şen ve çok sayıda girişimci genç katıldı.

DALAN: HER ŞEY BİR HAYALLE BAŞLAR

Yeditepe Üniversitesi Kurucu ve Onursal Başkanı Bedrettin Dalan, açılışta yaptığı konuşmada, “Her şey bir hayalle başlıyor. Hayali olmayan insanın hakikati olmaz” şeklinde özetlemeye devam etti:

“Hayaller de gençken kurulur, hem de çok güzel, çok tatlı hayaller. Hayal edemeyeceğin kadar. Hayalinizi doğru proje yapmak, projeyi sonuna kadar inatla takip etmek gerekiyor. İşte o zaman hayaller gerçek olur. Hepinizin bir hayali olsun. Hayalsiz insan yaşayamaz. Öyle bir hayal kur ki, otomatik olarak elde edebileceğinden emin olmayın. Kısa vadeli hayaller değil ömrüzün sonuna kadar hayal kurmak, hayalinizin büyütülmesi. İşte o insanlara girişimci deniyor. Hayalini kuran insanlar girişimci olur, yoksa iş hayalde kalır. Bu üniversitenin hayalini ben 15 yaşında kurmuştum. İnatla da devam ettiniz. Hiç kimse bu üniversiteyi kuracağıma inanmamıştı ama kurdum.”

COŞKUN: ÇOK BÜYÜK BİR DÖNÜŞÜM OLMASINI ARZULUYORUZ

TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Dr. İzel Levi Coşkun da kampın amacının girişimciliği kariyer olarak seçebileceklerini gençlere gösterebildiklerini belirterek şöyle devam etti:

“Bu Gençlik'te İŞ Var!'ın 3 bölümü var. Biz şu anda ikinci bölümdeyiz. Birinci bölümü 'Dönüşümü Başlat!, ilk bölümde 18-30 yaş arası konuları hayata geçirmelerine yönelik yola devam etmeye çalışıyoruz. İkinci bölümü gerçekleştirdiğimiz bu kampta bulunanların ise artık fikirden öte, elle tutulan bir projeleri var. Projeyi hayata geçirmeye başladılar, şirketleşmiş olabilirler ya da olmayabilirler. Biz 1 hafta boyunca girişimcilerimizin, farklı yeteneklerini geliştirmelerini sürdürüyoruz. Bunları ağ oluşturma olanağı sağlar. Aynı zamanda mentorluk desteği de veriyoruz. Bu etkinlikle bizi burada ağırlayan Yeditepe Üniversitesi'ne çok teşekkür ediyoruz. Bu kampımızda girdikleri zaman ile kamptan çıktıkları an arasında çok büyük bir dönüşümün sağlanması arzuluyoruz. Türkiye'nin kendisi tarafından proje başvuruları alınır. Bu projelerin, fikrin gelişmiş olması, ayaklarının yere basması, teknolojik tarafın ağır basıp basmaması gibi bakış açısından perspektifimiz değerlendiriyor. Bu değerlendirmenin sonucu şu anda burada 14 grup ve 33 girişimcimiz bulunuyor. Bizim buradaki ana görevimiz çok sayıda şirket liderinin tecrübesini gelen girişimcilerle paylaşmalarını sağlamaktır. Bunun dışında, ağ etkinlikleriyle de aslında o girişimlerde bulunabilecek kişilerle bir araya getiriyoruz. Dolayısıyla biz doğrudan yatırım yapmıyoruz ama kişileri bir araya getirerek o ağu sunabiliyoruz.”

TURAN: GİRİŞİMCİLERİ SOSYAL KATKI VERECEK ŞEKİLDE GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ

Yeditepe Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Doç. Dr. Ahmet Turan ise gelişmeleri kaydetti:

“Yeditepe Üniversitesi ve girişimcilik, çok iç içe geçmiş kavramları. Girişimciliğin gidişatında çok yönlü bir kavram, sadece işin kurmayla sınırlandırılması gerekiyor. Bunun içinde sürekli mesleki ve teknik gelişime açık olmak var, bunun dışında yenilikçi düşünceler var ve bu hayat boyu süren bir süreç. Bu nedenle, özellikle sürekli ve kendi ekosistemimizde bulunan girişimcilere mümkün olduğunca girişimciliği aşılamaya çalışıyoruz ve bunların hayat boyu yenilikçi girişimciliğin kaydedilmesi. Bizim için önemli bir boyut var; toplumsal katkı. Girişimcileri sosyal katkı sağlayacak şekilde tanıtmak istiyor. Bu da aslında son yıllarda girişimciliğin başlangıcını noktayı özetleyen bir durum.”

Türkiye İş Bankası'nın ana sponsoru, Yeditepe Üniversitesi'nin platin sponsoru, Anadolu Efes, BASF Türk, Destek Patent ve Mazars'ın gümüş sponsoru, Paribu Hub'ın ise bronz sponsoru olarak programda seçilen 10 girişimin TÜSİAD Üyeleri ile birebir 2,5 Ay çalışmasını ve girişimlerini hızlandırması hedefleniyor.

 

 

Diğer Haberler

  1. TED, Cumhuriyet’in 101’inci yılını ‘1920’ler temalı Atatürk Dönemine Yolculuk’ temasıyla kutladı
  2. ALES/3 uygulamasına 171 bin 640 aday katılacak
  3. YÖK Başkanı Özvar: Uluslararası öğrencilerin yüzde 96’sı kendi imkanlarıyla bu ülkede okumakta
  4. Ebeveyn ve eğitimcilere, okula dönüşte başarı için uyum önerileri
  5. Bakan Tekin: 1 milyon 29 bin öğrenciye ücretsiz öğle yemeği verildi
  6. 20 bin öğretmen ataması için tercih süreci başladı
  7. Stemist Box, ABD’de 2 milyon dolarlık anlaşmaya imza attı
  8. TED Üniversitesi'nin OPTIMIST Projesi, AB’den 250 bin Euro fon aldı
  9. Bakan Tekin: Kongo ile iş birliğini geliştirmek için adım atmaya hazırız
  10. Yurtiçi Kargo, çocuklara boyama kitabı hediye ediyor

© Copyright 2024

DHA