Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Genç bilim insanları yarıştı

İstanbul Bilim Olimpiyatları 2023 yılı Fizik Deney Yarışması’na Bahçeşehir Üniversitesi ev sahipliği yaptı. 41 bin öğrencinin başvurduğu olimpiyatlarda fizik kategorisinde teori aşamasından başarıyla geçen 20 öğrenci fizik deneylerini başarıyla tamamlamak için yarıştı.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) -

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Temel Fikirlerden Temel Bilimlere Projesi’ kapsamında gerçekleştirilen İstanbul Bilim Olimpiyatları’nda Fizik Deney Yarışması yapıldı. Hem resmi hem de özel okullarda eğitim gören ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik matematik, bilgisayar, fizik, kimya ve biyoloji dallarında düzenlenen ve 41 bin öğrencinin başvurduğu İstanbul Bilim Olimpiyatları'nın Fizik Deney Yarışması’na Bahçeşehir Üniversitesi ev sahipliği yaptı. Temel bilimlerde yetenekli öğrencileri keşfetmek ve becerilerini geliştirmelerini desteklemek amacıyla düzenlenen yarışmada, fizik kategorisinde teori aşamasından başarıyla geçen 20 öğrenci, deney aşaması için yeniden sınava girdi.

İL MİLLİ EĞİTİM VE BAU, İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI

İstanbul Bilim Olimpiyatları’nın gerçekleştiği BAU Future Kampüs önemli bir iş birliğine ev sahipliği yaptı. Akademik bilgi ve tecrübelerin okullara taşınması, eğitim programlarının zenginleştirilmesi ve toplumun her kesiminin eğitimine katkı sağlanması amacıyla İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bahçeşehir Üniversitesi arasında ‘Eğitim İş Birliği Protokolü’ imzalandı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, imza töreninde yaptığı konuşmada “Hayata geçirdiğimiz proje, uzun vadeli hedefleri doğrultusunda, temel bilimlere olan ilgiyi artırma ve bu alanda uluslararası düzeyde rekabet edebilecek bireyler yetiştirme amacını taşımaktadır. İstanbul Bilim Olimpiyatları, bu vizyonun en önemli ayağından biridir. Olimpiyatlar, matematik, fizik, kimya, biyoloji gibi temel bilim dallarında yetenekli öğrencilerimizi keşfetmemize ve onları uluslararası alanda rekabet edebilecek seviyeye taşımamıza olanak tanıyor. Bu etkinlikler, aynı zamanda öğrencilerimizin problem çözme, eleştirel düşünme ve iş birliği gibi 21’inci yüzyıl becerilerini de geliştirmelerine yardımcı oluyor” dedi.

Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Hatipoğlu ise hem üniversite hem de Bahçeşehir Koleji olarak Fizik Olimpiyatına ev sahipliği yapmaktan gurur duyduğunu söyledi. Prof. Dr. Hatipoğlu, “Karşımda birbirinden değerli pırıl pırıl gençler var. Hep birlikte burada olmamız bizim için çok kıymetli, sizler yaptığınız çalışmalar ve üstün yeteneklerinizle teori aşamasını başarıyla geçerek deney aşamasına gelmeye hak kazandınız. Her birinizi tek tek tebrik ederim. Gençlerimizin geleceğini şekillendirecek girişimlerde Milli Eğitim Müdürlüğümüzle aynı çatı altında bulunmaktan ise ayrıca gurur ve mutluluk duyuyorum. Nice projelerde yeniden bir araya gelmeyi temenni ediyorum” diye konuştu.

“BİLİMİN IŞIĞINDA NİCE BAŞARILARA İMZA ATACAKLAR”

İstanbul Bilim Olimpiyatlarının çok değerli olduğunu dile getiren Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, deney aşamasına geçebilen 20 öğrenciyi de tebrik etti. Ev sahipliği yaptıkları için son derece gururlu olduğunu belirten Dağ, “Bilim, tüm insanlık için gelişmelidir. Bu, dünyadaki sorunları görebilme, çözebilme ve katkı sağlama, teknoloji üretme gibi temel yollarla gerçekleşir. Bu süreçleri değerlendirebilme ve pırıl pırıl zihinleri, beyinleri dahil edebilen bu tarz organizasyonlar ise çok değerlidir. İnanıyorum ki öğrencilerimiz, kendilerine topluma dünyaya değer katacak bilimin ışığında nice işlere bugünden itibaren imza atmaya devam edecekler” dedi.

“GELECEĞİMİZ OLAN ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARILARINDAN GURUR DUYUYORUM”

İstanbul Bilim Olimpiyatları Fizik dalı koordinatörü ve aynı zamanda Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Recep Dimitrov, imzalanan iş birliği protokolünün son derece önemli olduğunu vurgulayarak “Bugün burada teori aşamasını başarıyla geçen öğrencilerimizin deney yarışmasına şahit oluyoruz. Teori çok güzel ama deney olmadığında özellikle doğa bilimlerinde tam bir yarışma olmuyor. Bu yüzden bu organizasyonda payı olan herkese çok teşekkür ederim. Bu aşamaya kadar gelen tüm öğrencileri de ayrı ayrı kutluyorum bu kadar zor bir yarışmada bu aşamaya gelmek bile büyük başarı, geleceğimiz olan öğrencilerimizin başarılarından büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. THE Disiplinlerarası Bilim Sıralamaları'nda ilk 100'de 4 Türk üniversitesi yer aldı
  2. 2 bin 500 kişiye ulaşan ‘Dijitaldeki Ayak İzimiz’ projesi tamamlandı
  3. Bahçeşehir Koleji'nden '24 Kasım' öncesi Başöğretmen Atatürk'e ziyaret
  4. Bakan Tekin: Çocukların sportif yeteneklerine göre eğitim almalarını sağlayacağız
  5. MEB: 'Beden eğitimi' branşına yapılacak atama duyurusu yayımlandı
  6. Okullarda Akran Zorbalığı paneli, 26 Kasım’da Akıngüç Oditoryumu’nda
  7. Antalya'nın 6 ilçesinde taşımalı eğitime 1 gün ara verildi
  8. Eğitimde ‘ihracat şampiyonu’ Bahçeşehir Üniversitesi oldu
  9. Dünya Çocuk Hakları Günü’nün teması: ‘Geleceği Dinle’
  10. 'Öğretmenler Günü' Ankara, İstanbul ve Erzurum'daki etkinliklerle kutlanacak

© Copyright 2024

DHA