Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Burak Akyüz: Sadece yabancı dil öğreten değil, iyi insanlar yetiştirmeyi amaçlayan bir proje geliştirdik

Yalnızca yabancı dil öğretmek değil, aynı zamanda toplumsal duyarlılıkları yüksek bireyler yetiştirme hedefiyle eğitim dünyasında yeni bir proje geliştirdiklerini belirten Macenta Yayıncılık CEO’su Burak Akyüz, Birleşmiş Milletler sürdürülebilirlik hedeflerini, geliştirdikleri İngilizce öğrenme platformu olan THE GLOBAL’e nasıl entegre ettiklerini anlattı. Projeyi geliştirirken kendi kızından ilham aldığını aktaran Akyüz, “Kızımın sosyal çevresi onun gelişiminde büyük bir rol oynuyor. Onun sadece akademik başarılarına değil, toplumsal duyarlılığına da değer veriyorum. Bu noktada, eğitimci olarak yapabileceğimiz en önemli şeylerden biri, bu değerleri eğitim modelinin içine yerleştirmek” dedi.

ABONE OL
Tuğçe ODABAŞI-Uğur GÜLBOY/İSTANBUL,(DHA)- 

18 yıldır yabancı dil eğitimi alanında faaliyet gösteren şirket Macenta Yayıncılık ve Dijital Çözümler, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ni ve uluslararası yabancı dil müfredatını baz alarak, 10 yaş ve üzeri öğrencilere yönelik hazırladıkları dijital İngilizce eğitim platformu THE GLOBALS’ı tanıttı.

Macenta Yayıncılık CEO’su Burak Akyüz, Macenta Yayıncılık’ın dijital eğitim platformuna yöneliş sürecini anlattı. Akyüz, “Macenta Yayıncılık olarak yaklaşık 18 yıldır Türkiye’de yabancı dil alanında faaliyet gösteriyoruz. Birçok uluslararası firmanın bünyesinde ya da temsilcisi olarak Türkiye’de hizmet verdik. Son sekiz yıldır ise kendi içeriklerimizi üretmek, gelişen dünyanın ihtiyaçlarına cevap vermek adına dijital yazılım ve içerik tarafında üretim yapmaya ağırlık verdik” diye konuştu.

‘TÜRKİYE’DE YABANCI DİL EĞİTİMİNDE DIŞA BAĞIMLILIK VARDI, BUNU KIRDIK’

Türkiye’deki yabancı dil eğitiminde dışa bağımlılığı azaltmak amacıyla hareket ettiklerini belirten Akyüz, kendi akademik kadrosu, yazılımcıları ve dışardan değerli tecrübeli yabancı dil alanındaki akademisyenlerle kurdukları ekip ile özgün içerikler geliştirmeye başladıklarını söyleyerek, “Türkiye, yabancı dil eğitiminde daha çok yabancı yayınevleri ve eğitim firmalarının kaynaklarının tercih edildiği bir pazar. Ancak biz dedik ki, burası sadece tüketen bir yer değil. Türkiye’de çok iyi akademisyenler ve yazılımcılar var. Bunca yıllık birikimimizle daha iyi, daha efektif projeler geliştirebileceğimize inandık. Bu düşünceyle aynı paralelde iyi ve nitelikli işler yapmaya inanan mukemmel bir ekip ile beraber projeler geliştirmeye başladık ve son projemiz de yaklaşık 1,5 yıldır üzerinde çalıştığımız Birleşmiş Milletler Sürdürülebilirlik Hedefleri temelli bir online İngilizce eğitim platformu oldu” İfadelerini kullandı.

‘ÇOCUKLARIN ÖĞRENİRKEN BM SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK HEDEFLERİ İLE BİLİNÇLENMESİNİ İSTEDİK’

Bu projede çocukların dil öğrenme sürecine faydalı içeriklerle eşlik etmek amacıyla özellikle sürdürülebilirlik hedeflerine odaklandıklarını anlatan Akyüz, şöyle konuştu:

“Birleşmiş Milletler Sürdürülebilirlik Hedefleri temelli bu projenin amacını biraz daha açmak gerekirse; yabancı dil öğrenim sürecinin yalnızca dil öğrenmekle sınırlı kalmasını istemedik. Bunun başka faydalara da dönüşebileceğini düşündük. Örneğin, toplumsal cinsiyet eşitliği, iklim krizi, açlık gibi küresel sorunları çocukların İngilizce öğrenim sürecine dahil ettik. Bu şekilde öğrenciler, hem dil becerilerini geliştirirken hem de bu önemli konular hakkında bilinçlenebilecekler. Programımızda 17 sürdürülebilirlik hedefinin her birini yıllık müfredata entegre ederek, çocukların bu hedefleri öğrenirken dil becerilerini de geliştirebilecekleri bir yapı oluşturduk. Amacımız bu sürecin sadece öğrenciler için değil aynı zamanda öğretmenler ve aileler için de bir öğrenme ve gelişme sürecine dönüşmesi.”

‘PROJE ÖNEMLİ YARIŞMALARDA FİNALİST OLDU’

THE GLOBALS adıyla oluşturdukları bu platformun, dünya genelinde büyük bir ilgi gördüğünü söyleyen Akyüz, 2024 yılı itibarıyla İngiltere’de gerçekleşen önemli eğitim teknolojileri organizasyonunda yabancı dil eğitimi alanında ilk Türk şirketi olarak finale kaldığını anlattı. Akyüz, “Bu projemizle, 2024 yılında İngiltere’deki önemli bir organizasyon olan BETT’de finalist olduk. Yakın zamanda aldığımız haberle de İngilizce dil öğretimi (ELT) alanında yenilikçi ve başarılı projeleri ödüllendiren, British Council tarafından düzenlenen Dünya'nın en prestijli ödül programı ELTONS ‘da, ‘Excellence in Course Innovation’ kategorisinde finalist olduk. THE GLOBALS , sadece yabancı dil konuşan çocuklar yetiştirmek değil, aynı zamanda toplumsal farkındalıkları yüksek, iyi bireyler yetiştirmeyi amaçladığımız bir proje. İyi İngilizce konuşan ve aynı zamanda iyi olan bireyler yetişsin istiyoruz. 9-10 yaşlarından itibaren bu eğitimi verirsek, hem eğitimde, hem sosyal hayatlarında pozitif değişimlere sebep olmakla beraber; 10-15 yıl sonra bu çocukların bir yerlere geldiğinde hem iyi İngilizce bilen hem de farkındalığı yüksek bir nesil yetiştirebileceğimize inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘120’DEN FAZLA ÜLKEDE GEÇERLİ MÜFREDATLARLA PARALEL İLERLEYEN BİR PROGRAM’

THE GLOBALS platformunun şu an kurum bazlı olarak kullanıldığını ifade eden Akyüz, yabancı dil eğitimi veren kurumların bu platformu aktif bir şekilde kullandığını söyledi. Ayrıca, aldıkları ödüllerin uluslararası alanda dikkat çekmesiyle, platformu diğer ülkelere de yayma hedefleri olduğunu belirtti. Akyüz şöyle konuştu:

“Bu proje şu anda kurum bazlı kullanılan bir ürün. Yabancı dil eğitimi veren kurumlar kullanıyor. Aldığımız ödüllerin uluslararası arenada dikkat çekmesiyle, birçok ülke ile distribütörlük veya iş modeli anlaşmaları yapma hedefindeyiz. Halihazırda görüşme içerisinde olduğumuz bir çok yer var. Türkiye’de üretilen bu içeriğin artık uluslararası arenada da kullanılmasını istiyoruz. Türkiye’de şu anda 100 binden fazla çocuk bu platformu kullanıyor. Bu yıl kurumlarda kullanılan hem hibrit yapıya uygun hem de çocukların evlerinde İngilizce tekrar edebilecekleri bir ürün sunduk. Bu ürün, 120’den fazla ülkede geçerli uluslararası ingilizce müfredatı CEFR’a uygun ilerleyen, her çocuğun kendi seviyesine göre İngilizcesini geliştirmesine olanak tanıyan bir platform. Bununla birlikte bu sürecin sadece öğrenciler için değil, aynı zamanda öğretmenler için de bir öğrenme süreci olmasını amaçladık. Çünkü burada işlenen konular, öğrencilerin İngilizce dil becerilerini geliştirirken aynı zamanda öğretmenler için de Birleşmiş Milletler Sürdürülebilirlik Hedeflerini öğrenme ve bu bilgileri sınıfta nasıl işleyeceklerine dair bir rehber niteliği taşıyor.”

‘YALNIZCA ÖĞRENCİLER İÇİN DEĞİL ÖĞRETMENLER İÇİN DE FAYDALI İÇERİKLER SUNUYORUZ’

THE GLOBALS platformunun öğretmenlere sağladığı metodolojik ve pedagojik desteğin de altını çizen Akyüz, “Öğretmenlere bu hedeflerle ilgili eğitimler veriyoruz ve ders planları hazırlıyoruz. Böylece hangi konuların nasıl işleneceği, nasıl kullanılacağı konusunda öğretmenlerimize sürekli destek sağlıyoruz. Bizim için bu, yalnızca çocuklara bir şeyler öğretmek değil, aynı zamanda bu sürecin bir parçası olan herkesi eğitmek anlamına geliyor. Bu nedenle öğretmenleri de işin içine dahil ederek, onların gelişimine katkı sunmayı çok önemsiyoruz” dedi.

‘KIZIMIN TOPLUMSAL DUYARLILIĞINA DEĞER VERİYORUM'

Burak Akyüz, son olarak hem bir baba hem de bir eğitimci olarak, çocukların yalnızca akademik başarılarına odaklanmak yerine, onları sosyal çevrelerine duyarlı ve empati yetenekleri gelişmiş bireyler olarak yetiştirmenin önemine şu sözlerle dikkat çekti:

“Ben de bir kız babasıyım ve şunu fark ettim: Kızımın sosyal çevresi, arkadaşları, onun gelişiminde büyük bir rol oynuyor. Onun sadece akademik başarılarına değil, arkadaşlık ilişkilerine, toplumsal duyarlılığına da değer veriyorum. Bu noktada, bizim de eğitimci olarak yapabileceğimiz en önemli şeylerden biri, eğitim modelinin içine bu değerleri yerleştirmek.”

Diğer Haberler

  1. Mektebim Koleji Tokat Kampüsü’nün lansmanı gerçekleştirildi
  2. Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Mesleği Kariyer Basamakları Yönetmeliği', Resmi Gazete'de
  3. TEDÜ, Türkiye'nin ‘İlk Akredite Sürdürülebilirlik Raporlaması Eğitim Kuruluşları’ndan biri oldu
  4. BtcTurk Hisse’den kadın liderlerin yetişmesini amaçlayan projeye destek
  5. Arnavutköy Belediyesi’nden 3 bin üniversite öğrencisine yıllık 10 bin TL burs
  6. Bakan Tekin: OECD ve UNESCO bünyesinde MEB'in temsilciliği oluşturuldu
  7. İş Bankası’ndan üniversite sınavında üstün başarı gösteren öğrencilere ödül
  8. YÖK: Doktoralı mezun sayısı yüzde 20 arttı
  9. Akıngüç Ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu
  10. YÖK: Yeni açılan yapay zeka temelli bölümler yoğun ilgi gördü

© Copyright 2024

DHA