Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

BSH Türkiye’den ‘Bilim Ordusu’ projesi

BSH Türkiye, cumhuriyetin 100’üncü yılını ‘Bilim Ordusu’ çatısı altında bir dizi proje ile kutlayacağını duyurdu. BSH Gelişen Pazarlar Bölgesi CEO’su Gökhan Sığın, “Ülkemizin dört bir yanında sahada görev alan, Çerkezköy’ü global bir üretim üssüne çeviren, imza attıkları ilklerle Türkiye’yi global arenada zirveye taşıyan ekiplerimizle cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümünü dev bir ‘Bilim Ordusu’ olarak kutluyoruz” dedi.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Toplumu gerçek amacına, gerçek mutluluğuna ulaştırmak için iki orduya gerek vardır. Biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu, diğeri ulusun geleceğini yoğuran bilim ordusudur” sözlerinden ilhamla yola çıkan BSH, sunduğu eğitim ve istihdam fırsatlarının, bilim ve teknoloji yatırımlarının yanı sıra cumhuriyetin 100’üncü yılına özel projeleri de hayata geçirdiğini açıkladı. 

“CUMHURİYETİN 100’ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ DEV BİR ‘BİLİM ORDUSU’ OLARAK KUTLUYORUZ” 

Cumhuriyetin 100’üncü yılı özel çalışmalarını paylaşan BSH Gelişen Pazarlar Bölgesi CEO’su Gökhan Sığın, “Ülkemizin dört bir yanında sahada görev alan, Çerkezköy’ü global bir üretim üssüne çeviren, imza attıkları ilklerle Türkiye’yi global arenada zirveye taşıyan ekiplerimizle cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümünü dev bir ‘Bilim Ordusu’ olarak kutluyoruz. Bilim ve teknolojiyi evlerimizin vazgeçilmez bir parçası kılan adımlarımıza her geçen gün yenilerini eklemeye devam edeceğiz” dedi. 

BSH Türkiye’nin bugüne kadar çocuklar ve gençlere sunduğu eğitim olanaklarının yanı sıra staj ve istihdam fırsatları ile gelecek yüzyılların ‘Bilim Ordusu’na katkıda bulunduğunu vurgulayan Sığın, başlıca projelerin nüfuzu üzerine konuşarak “’Geleceği Kodlayanlar’ programımız bugüne kadar 5 bin çocuğumuzu yeni nesil teknolojilerin temeliyle tanıştırdık. ‘Teknik Okullarla Stratejik İş Birliği’ projemizle Türkiye’nin farklı noktalarından genç yeteneklerin teknik becerilerini geliştirerek beyaz eşya sektöründe istihdam edilebilirliklerini artırıyoruz. ‘We Power’ programımızla 2021’den beri 15 bin öğrenciye ulaşıyor, mühendislik ve satış alanında kadın istihdamına destek oluyoruz. 12 yıldır sürdürdüğümüz ‘Generation BSH’ programımızla ise bin 500 öğrenciye eğitim verdik, kariyerlerine destek olduk. Çevresel, toplumsal ve kurumsal yönetişim yaklaşımımızla bilimin gücünü ülkemizin hizmetine sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

ÇOCUKLARA YÖNELİK SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE TEKNOLOJİ TEMALI ATÖLYELER 

Çocuklara yönelik sürdürülebilirlik ve teknoloji temalı atölyelerin önemli bir yer tutacağı 100’üncü yıl kutlamaları kapsamında BSH Türkiye çalışanları, ‘Karbonsuz Gelecek’ platformu iş birliği ile ilköğretim öğrencileriyle sürdürülebilirlik atölyeleri düzenliyor. 

BSH Türkiye'nin çocuklara odaklanan bir diğer etkinliği de yapay zekâ destekli sanatsal üretim atölyeleri olacak. Kodluyoruz sosyal girişimi iş birliği ile ‘Geleceği Kodlayanlar’ programına dahil olan 100 çocuk, üç günlük atölyelerde kodlama, yapay zekanın doğru kullanımı ve yapay zekâ ile sanat alanlarında çalışacaklar. Öğrencilerin yapay zekâ kullanarak tasarladığı ‘Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında Bilim’ temalı eserleri, BSH'nin Çerkezköy Fabrikası’nda ve Ümraniye’deki Genel Merkezi’nde eş zamanlı olarak sergilenecek. 

 

Diğer Haberler

  1. ÖRAV ve Dow Türkiye iş birliği 10’uncu yılında
  2. LGS kapsamındaki merkezi sınav 15 Haziran'da yapılacak
  3. Türk Eğitim Derneği, 930 ihtiyaç sahibi öğrenciye eğitim desteği sağladı
  4. Bakan Tekin, ÖSYM Başkanı Ersoy'u kabul etti
  5. Bakan Tekin: 65 binin üzerindeki okulumuzun tamamına yakını, internet altyapısına kavuşturulmuş durumda
  6. MEB: Ortak sınavların soru ve cevapları yayımlandı
  7. ÖRAV'ın 10’uncu Eğitim Şenliği, Türkiye’nin 81 ilinde devam edecek
  8. ‘Yılın Eğitimde Başarı Ödülleri’ sahiplerini buldu
  9. SunExpress, Eskişehir Teknik Üniversitesi iş birliği ile uçak bakım teknisyenleri yetiştirecek
  10. 'Cumhuriyet'in Yeni Yüzyılı' konulu yarışmalarda öğrencilere ödül

© Copyright 2024

DHA