Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Atlas Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreni gerçekleştirildi

İstanbul Atlas Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreni gerçekleştirildi. Törende üniversitenin akademisyenleri, idari personelleri ve öğrencileri bir araya geldi.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) - 

 

İstanbul Atlas Üniversitesi 2022-2023 Akademik yıl açılışlını dün Atlas Vadi Kampüsü Oditoryum salonunda gerçekleştirildi. Törene Kağıthane Kaymakamı Tahir Şahin, Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Mustafa Küçük, İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cengiz Çakmak ve Prof. Dr. Yüksel Tenekecioğlu ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Açılış konuşmasından önce Pera Gençlik Orkestrası Konseri, salonu dolduran kalabalık tarafından keyifle dinlendi. Ardından Öğrenci Konseyi Başkanı Damla Demir’in konuşmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cengiz Çakmak yaptı. Çakmak konuşmasında, “Yaşadığımız dünyada bir kere bilgi ve hakikat problemleri artık önemsizdir. Bilgi metalaştırılmıştır. Alınabilir, satılabilir bir değere indirgenmiştir. Bu anlamda yeni modelde bilgi ve hakikat üniversitesi tarzı üniversite giderek aşınmaya başlamıştır” diyerek bilginin ve sorgulamanın önemine değindi.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN LİSANS EĞİTİMLERİ SIRASINDA MESLEKLERİNİ DAHA İYİ YERE TAŞIMALARINI AMAÇLIYORUZ”

Atlas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Küçük, “Tıp fakültesi, diş hekimliği fakültesi, sağlık bilimleri fakültesi, insan ve toplum bilimleri fakültesi ve meslek yüksekokulumuz olmak üzere 5 fakültemiz var. Biz öğrencilerimizin öğrenim süreleri devam ederken hayatın içinde proje yaparak mühendislik alanlarında ise sanayi ile iş birliği yaparak mezun olmalarını istiyoruz. Yani lisans eğitimlerini tamamladıktan sonra hayata atılmak değil, lisans eğitimleri sırasında da hem proje yapma hem sanayi ile iş birliği yaparak mesleklerini daha iyi yere taşımalarını amaçlıyoruz. Bu amaçla öğrencilerimize, öğretim üyelerimizin himayelerinde projeler yaptırmaktayız. Ve en son bu yıl öğrencilerin yaptığı 43 TÜBİTAK projemiz kabul edildi. Yine teknoloji transfer ofisimiz var. Burada öğrencilerimiz kendi bilgi ve birikimleriyle oluşturacakları icatlarını hayata geçirebilirler. Teknoloji merkezimiz ve öğrencilerimizin hastanede imkanları var. İş birliği yaptığımız Sağlık Bakanlığı'nın hastanelerinde de pratiklerini uygulamalarını yapmaktalar” diye konuştu.

Üniversite öğreniminin üniversal bir öğrenim olduğunu ifade eden Prof. Dr. Küçük, şu bilgi ve önerileri paylaştı:

“Üniversite sadece bölgesiyle sınırlı değildir. O nedenle tüm dünyayı kavrayacak bilgi ve becerisini uygulayabilecek eğitim ve öğretime alabilecek kapasitede öğrenciler yetiştirmeyi ve onlara yol göstermeyi hedefliyoruz. Diğer yandan en zor şartlarda ülkemizin en ücra köşesinde de en verimli hizmeti yapacak öğrenciler yetiştiriyoruz. Yani iki uçta da en zor şartlarda ve en gelişmiş şartlarda hem hekimlik hem de mühendislik yapacak öğrenciler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Öğrencilerimize yeni akademik yılda öncelikle neşeli kendine güvenen, öğrencilik geçirmelerini diliyoruz. İyi arkadaşlıklar edinsinler. Bir taraftan da severek, isteyerek, eğlenerek proje geliştirmelerini öneriyoruz. Bunu yapacak ortamı biz sağlıyoruz ve öğrencilerimiz de zevkle bunları yapacak kapasitede. Yakın gelecekte öğrencilerimizin en iyi şekilde üniversitenin imkanlarından faydalanmasını istiyoruz. Üniversite altyapısı olarak, 30’a yakın laboratuvarımızda istedikleri şekilde çalışmalarını yapabilir, pratiklerini geliştirebilirler. Yine sadece bir yıl üniversitemizde sınırlı değil, başka üniversitelerle iş birliği de yapılmakta ve başka üniversitede hem öğretim üyeleri hem de öğrenciler bizim laboratuvarlarımızı, bizim öğrencilerimizle iş birliği yaparak projelerini geliştirebilir, araştırmalarını yapabilir.”

"ÜNİVERSİTENİN EN ÖNEMLİ GÜÇ KAYNAĞINI ÖZGÜR DÜŞÜNCEYE SAHİP BİLİM İNSANLAR OLUŞTURUR"

Prof. Dr. Yüksel Tenekecioğlu ise 2022-2023 eğitim ve öğretim yılının başarılı geçmesini dileyerek, “Bilindiği gibi üniversiteler eğitim, öğretim bilimsel araştırma ve topluma hizmet gibi 3 temel misyonu taşıyan yüksek öğretim kurumlarıdır. Üniversiteler ülkenin en büyük ve en önemli değerlerini alır   işler, yetiştirir ve onları insanlığın hizmetine sunar. Üniversitelerin en önemli güç kaynağını özgür düşünceye sahip kendini araştırma ve eğitim faaliyetlerine adamış akademik statüde bilim insanları oluşturur” dedi. 

Konuşmaların ardından çeşitli fakültelerde dereceye giren öğrencilere belgeleri takdim edildi. Aynı zamanda akademik ünvanlarında yükselme alan hocaların ve Doçent kadrosundan Profesör kadrosuna geçenlerin cübbeleri Kurucu rektör Prof. Dr. Batuhan Özay ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Küçük tarafından giydirildi.

 

Diğer Haberler

  1. Mektebim Koleji Tokat Kampüsü’nün lansmanı gerçekleştirildi
  2. Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Mesleği Kariyer Basamakları Yönetmeliği', Resmi Gazete'de
  3. TEDÜ, Türkiye'nin ‘İlk Akredite Sürdürülebilirlik Raporlaması Eğitim Kuruluşları’ndan biri oldu
  4. BtcTurk Hisse’den kadın liderlerin yetişmesini amaçlayan projeye destek
  5. Arnavutköy Belediyesi’nden 3 bin üniversite öğrencisine yıllık 10 bin TL burs
  6. Bakan Tekin: OECD ve UNESCO bünyesinde MEB'in temsilciliği oluşturuldu
  7. İş Bankası’ndan üniversite sınavında üstün başarı gösteren öğrencilere ödül
  8. YÖK: Doktoralı mezun sayısı yüzde 20 arttı
  9. Akıngüç Ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu
  10. YÖK: Yeni açılan yapay zeka temelli bölümler yoğun ilgi gördü

© Copyright 2024

DHA