Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Trump, Zelenskiy'yi yeniden Beyaz Saray'a davet edeceğini açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'yi yeniden Beyaz Saray'a davet edeceğini söyledi.

ABONE OL
ABD, (DHA)

ABD Başkanı Trump, ABD ile Ukrayna arasındaki son görüşmeleri değerlendirdi. Trump, “Ukrayna bu anlaşmayı kabul etti ve umarım Rusya da kabul eder. Bugün ve yarın onlarla bir araya geleceğiz ve umarım bir anlaşmaya varabiliriz” dedi.

Trump, ‘Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin yeniden Beyaz Saray'a davet edilip edilmeyeceği’ yönündeki soruya, “Evet, kesinlikle” yanıtını verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le ateşkesle ilgili bu hafta görüşeceğini kaydeden Trump, “Tango yapmak için iki kişi gerekir. Ateşkesin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Eğer Rusya'ya bunu yaptırabilirsek, bu harika olur. Yapamazsak, devam ederiz ve insanlar ölmeye devam eder, hem de çok sayıda insan ölür” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. ABD'de göçmenlik yargıcı, Rümeysa Öztürk'ün kefaletle bırakılmasına karşı çıktı
  2. Uluslararası Adalet Divanı, İsrail'in Gazze'de soykırımla yargılandığı davada savunma süresini uzattı
  3. Uluslararası Adalet Divanı, İsrail'in Gazze'de soykırımla yargılandığı davada savunma süresini uzattı
  4. Trump, Fed Başkanı Powell’ın işine son verilmesini istedi
  5. AB yetkilileri, Ukrayna heyetiyle bir araya geldi
  6. Rusya Devlet Başkanı Putin ve Katar Emiri Al Sani Moskova'da bir araya geldi
  7. İtalya'da şiddetli yağış sele neden oldu
  8. Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
  9. Moldova Parlamentosu, 28 Eylül’de seçim kararı aldı
  10. Çin: AB ile çok taraflı ticaret sistemini koruyacağız

© Copyright 2025

DHA