Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

TCG Kınalıada korveti, Pakistan’ı ziyaret etti

Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100’üncü yıl dönümü etkinlikleri sonrasında Japonya'dan dönüş seyrine devam eden TCG Kınalıada korveti, 30 Temmuz-1 Ağustos 2024 tarihleri arasında Karaçi/Pakistan’ı ziyaret etti.

ABONE OL
PAKİSTAN, (DHA)

Milli Savunma Bakanlığı TCG KINALIADA korvetinin Pakistan ziyareti hakkında yaptığı açıklamada, “Gemimiz limanda Karaçi Başkonsolosumuz Cemal Sangu, Pakistan Hava Ataşesi Hv.Svn.Yb Eray Üçer, Pakistan 14’üncü Destroyer Filotillası Komodoru Tuğamiral Muhammed Umair ve Pakistan Deniz Kuvvetleri Bandosu tarafından törenle karşılandı. Ziyaret kapsamında personelimiz, Sindh Eyalet Valisi Muhammad Kamran’a, Pakistan Saha Komutanı Koramiral Raja Red Nawaz’a ve Pakistan Donanma Komutanı Koramiral Muhammed Faisal Abbasi’ye makam ziyareti gerçekleştirdi.

Eş gemi olarak görevlendirilen Pakistan Deniz Kuvvetleri unsuru PNS BABUR ile TCG KINALIADA personeli karşılıklı ziyaretler gerçekleştirdi.


31 Temmuz tarihinde Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Koramiral İbrahim Özdem Koçer ve gemi personeli Quaid-e Azam’ın (Muhammed Ali JINNAH) kabrini ziyaret etti. İslamabad Büyükelçimiz Mehmet Paçacı ve Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Koramiral İbrahim Özdem Koçer ev sahipliğinde gemide resepsiyon verildi. Resepsiyona; Pakistan Saha Komutanı Koramiral Raja Red Nawaz ve yabancı ülke diplomatik temsilcileri, Pakistan Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görevli personel ile Pakistan’daki Türk temsilcilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Lübnan’da telsiz ve çağrı cihazlarında yeniden patlama meydana geldi
  2. Borrell’den Lübnan açıklaması: Endişe verici
  3. Bakan Fidan, Ürdün Kralı Abdullah tarafından kabul edildi
  4. İran Kızılayı: Lübnan’da saldırıda yaralananlar İran’a nakledilebilir
  5. Lübnan’da yaralıların çoğu gözlerinden ameliyat oluyor
  6. Trump'a suikast girişimi şüphelisi, ateşli silah bulundurmakla suçlandı
  7. İran’dan Lübnan’daki saldırı için açıklama: Toplu katliam örneği̇
  8. Çağrı cihazları üreticisinden açıklama: Cihazları biz değil lisans verdiğimiz şirket üretti
  9. Portekiz’deki orman yangınlarda ölü sayısı 7’ye yükseldi
  10. ABD Dışişleri Bakanlığı: Lübnan’da çağrı cihazlarının patlamasıyla bir ilgimiz yok

© Copyright 2024

DHA