Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Lifli gıdalar ile beslenenlerin yaşam kalitesi artıyor

Beslenme uzmanı Federica Amati, lifli gıdalar ile beslenenlerin, yaşam kalitesinin arttığını söyledi.

ABONE OL
Tuğçe AKKAŞ, (DHA)

Beslenme uzmanı Federica Amati, sağlıklı bir yaşam için tahıl, sebze ve baklagiller gibi lif açısından zengin gıdalar tüketilmesi gerektiğini belirtti. Bu gıdaların sağlıklı sindirim sistemi için önemli olduğunu aktaran Amati, yine bu gıdaların kalp hastalığı, diyabet ve belirli kanser türleri de dahil olmak üzere kronik hastalık riskinin azaltılmasında etkili olduğunu kaydetti.

Lifli gıdalar ile beslenenlerin yaşam kalitesinin arttığına dikkat çeken Amati, “Lif, sindirimin düzenlenmesinde önemli bir rol oynar, kabızlığın önlenmesine yardımcı olur ve sağlıklı bir bağırsak mikrobiyomunu destekler. Aynı zamanda kan şekeri seviyelerinin kontrol edilmesinde etkili olurken, kolesterolü de düşürebilir” dedi.

Federica Amati, sağlıklı yaşam için dengeli bir beslenme düzeni gerektiğini vurgulayarak, “En temel nokta, uzun vadede sürdürülebilir alışkanlıklar oluşturmak. Daha fazla sebze, daha fazla tam tahıl ve daha az işlenmiş gıda” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kuzey Makedonya Meclis Başkanı Gaşi ile ortak basın toplantısı düzenledi
  2. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kuzey Makedonya Başbakanı Mickoski ile görüştü
  3. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kuzey Makedonya Meclis Başkanı Gaşi ile bir araya geldi
  4. Almanya'da Noel pazarı saldırısında ölü sayısı 5'e yükseldi
  5. Gazze'de can kaybı 45 bin 227'ye yükseldi
  6. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Üsküp’te
  7. Almanya’da Noel pazarındaki araçlı saldırıda ölü sayısı 4'e yükseldi
  8. Nesli tükenme tehlikesi altındaki Kuzey Atlantik buzul balinası, yavrusuyla görüntülendi
  9. ABD’de evden kaçan kanguruyu arama çalışmaları sürüyor
  10. ABD, hükümetin kapanmasını önleyecek geçici bütçe tasarısını kabul etti

© Copyright 2024

DHA