Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Lazzarini: UNRWA çalışanları Gazze’de güvende hissetmiyor

BM’NİN Filistin Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Phillippe Lazzarini Gazze’de UNRWA hakkında yayılan yanlış bilgi ve spekülasyonlar nedeniyle çalışanların UNRWA yeleği giyerken kendilerini güvende hissetmediklerini açıkladı.

ABONE OL
Lazzarini: UNRWA çalışanları Gazze’de güvende hissetmiyor
Şara Zehra ÖZBEY, (DHA) -

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini dün yaptığı açıklamada, “UNRWA aynı zamanda yanlış bilgi ve dezenformasyon yağmurunun hedefi olmaya devam ediyor. Buna, personelin Hamas gibi silahlı grupların ajanları olarak yaftalanarak öldürülmesinin meşrulaştırılması girişimleri de dahildir. Kamuoyu önünde dile getirilen bu tür korkunç iddialar kanıtlarla desteklenmemektedir ve tehlikelidir. En önemlisi de Gazze'deki insani yardım çalışanlarımız arasında korku yaratmaktadır. Birçok meslektaşımız bize UNRWA yeleğini giyerken artık kendilerini güvende hissetmediklerini söyledi. Çocukları UNRWA binalarında öldürülebilecekleri korkusuyla işe gitmemeleri için onlara yalvarıyor” dedi. Bölgede UNRWA çalışanları ile ilgili yaratılmaya çalışılan spekülasyonların aslında farklı amaçlara dayandığını ifade eden Lazzarini, “Yanlış bilgilendirme saldırıları UNRWA'nın ya da insani yardım çalışanlarımızın tarafsızlığı ile ilgili değildir. Amaçları şudur, Bu savaşın vahşetinden dikkatleri uzaklaştırmak, Dayanılmaz olanı haklı göstererek insanlıktan çıkarmak, Gıda, barınma ve sağlık hizmetleri de dahil olmak üzere Gazze'deki en büyük insani yardım sağlayıcısı olan UNRWA'yı zayıflatmak ve ortadan kaldırmak. Herkesin yanlış veya kötü niyetli bilgilerin yayılmasını kontrol etme sorumluluğu vardır” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Uganda'da maymun çiçeği virüsü vaka sayısı 4 bin 810'a yükseldi
  2. Myanmar'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1644'e yükseldi
  3. Viktorya Gölü yeşile dönüyor
  4. Kanada’da 'donan yağmur' alarmı
  5. İletişim Başkanlığı, Londra’da 'Türkiye-Birleşik Krallık İlişkilerini Kültürel Diplomasiyle Güçlendirmek' paneli düzenledi
  6. Emine Erdoğan, BM'de 'Yankılar' sergisi açılış programına katıldı
  7. AB, yapay zeka ve siber güvenliğe 1,3 milyar avro yatırım yapacak
  8. Yoğurt tüketimi bağırsak kanseri riskini azaltabilir
  9. Japonya’da yangın: 2 ölü
  10. Meksika Devlet Başkanı Sheinbaum: ABD'nin gümrük vergileri otomobil sektörünün entegrasyonuna zarar veriyor

© Copyright 2025

DHA