Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İngiltere Savunma Bakanlığı: Rusya güneydeki ordularını birleştiriyor

İngiltere Savunma Bakanlığı’nca yayımlanan istihbarat raporunda, Rusya’nın Kırım ve Herson’da faaliyet gösteren birliklerin birleştirileceğini ve yeni bir ordu kurulacağını belirtti.

ABONE OL
Vahdet AYAZ, (DHA)-

 

Raporda, “Rusya, askeri yapısını genişletiyor. Bu yeni oluşum büyük olasılıkla 18. Birleşik Silahlar Ordusu (18 CAA) olacak. Rusya'nın işgal altındaki Kırım'daki garnizonunu oluşturan 22. Kolordu da dahil olmak üzere, şu anda Herson bölgesinde faaliyet gösteren diğer birliklerin birleştirilmesi muhtemel” ifadelerine yer verildi.

“SAVUNMAYA ODAKLANACAKLAR”

Raporda, oluşturulması planlanan 18 CAA’nın Ukrayna’nın güneyinde savunma operasyonlarına odaklanmasının muhtemel olduğu ifade edilerek, “18 CAA'nın çoğunlukla mobilize personelden oluşması ve Ukrayna'nın güneyinde savunma amaçlı güvenlik operasyonlarına odaklanması muhtemeldir. Rusya muhtemelen daha deneyimli birlikleri kilit eksenlerde savaşmak üzere serbest bırakmayı amaçlıyor” denildi.

 

Diğer Haberler

  1. Papa’dan Noel mesajında 'dünya barışı' çağrısı
  2. Kremlin’den ‘barış planı’ açıklaması
  3. Polonya’nın Paris Büyükelçisi sahte diploma soruşturması nedeniyle görevden uzaklaştırıldı
  4. California’da sel uyarısı
  5. Hindistan’da kaza: 9 ölü, 21 yaralı
  6. Papa 14’üncü Leo, Vatikan'da ilk kez Noel ayini yönetti
  7. Cezayir’de Fransız sömürgeciliği suç ilan edildi
  8. Nijerya’da camiye bombalı saldırı: 5 ölü
  9. Macaristan Başbakanı Orban: AB dağılma sürecinde
  10. İtalya Başbakanı Meloni: Bu yıl zordu ama 2026 daha da zor olacak

© Copyright 2025

DHA