Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İngiliz istihbarat raporu: Tahıl anlaşmasından ayrılan Rusya, Ukrayna’nın güneyini daha sık hedef alıyor

İngiltere Savunma Bakanlığı istihbarat raporunda, Rusya’nın Tahıl Anlaşması’nın yürürlükte olduğu tarihlerde genel olarak Ukrayna’nın güney limanlarındaki sivil altyapıya saldırmaktan kaçındığı ancak anlaşmadan ayrılmasının ardından Odesa ve diğer güney bölgelerine saldırılarının arttığı belirtildi.

ABONE OL
İngiliz istihbarat raporu: Tahıl anlaşmasından ayrılan Rusya, Ukrayna’nın güneyini daha sık hedef alıyor
İNGİLTERE, (DHA)

İngiltere Savunma Bakanlığı tarafından Rusya-Ukrayna savaşına dair yayımlanan günlük istihbarat raporunda, Rusya’nın, Tahıl Anlaşması’ndan ayrılmasının ardından Odesa'ya ve Ukrayna'nın güneyindeki diğer bölgelere saldırılarının arttığı belirtildi.

Açıklamada, “18 Temmuz 2023'ten bu yana Rusya, Odesa'ya ve Ukrayna'nın güneyindeki diğer bölgelere daha fazla sayıda uzun menzilli saldırı düzenledi. Bu saldırılarda, orijinal olarak uçak gemilerini yok etmek için tasarlanmış 5,5 tonluk bir silah olan alışılmadık sayıda AS-4 KITCHEN füzesi kullanıldı. Karadeniz Tahıl Girişimi'nin halen yürürlükte olduğu Ağustos 2022 ile Haziran 2023 arasında Rusya, genel olarak güney limanlarındaki sivil altyapıya saldırmaktan kaçındı. Rusya anlaşmayı yenilemediği için, Kremlin muhtemelen siyasi olarak daha az kısıtlanmış hissediyor ve Ukrayna'nın bu bölgelerde askeri varlık depoladığına inandığı için Odesa'daki hedefleri vurmaya çalışıyor” denildi.

Saldırılar sonucunda Odesa'nın güneyindeki Chornomorsk Limanı'ndaki birkaç tahıl silosu ve tarihi şehir merkezinin de hasar aldığı belirtilen açıklamada, dün Rusya’nın, Romanya sınırına yaklaşık 200 metre mesafedeki Danube Nehri üzerindeki rıhtımlara tek yönlü drone saldırılarını genişlettiği ifade edildi.

Diğer Haberler

  1. ABD'de terörle mücadele operasyonu: 17 kişi sınır dışı edildi
  2. Zelenskiy: Ukrayna, kendi halkının yaşamı için mücadele veriyor
  3. Gazze’de hayatını kaybedenlerin sayısı 50 bin 357'ye yükseldi
  4. 'Katargate' soruşturması: Netanyahu’nun sözcüsü ve danışmanı tutuklandı
  5. İspanya: Ukrayna'nın tam egemenliğini sağlamayan bir planı asla kabul etmeyeceğiz
  6. Güney Çin Denizi'nde büyük petrol sahası keşfedildi
  7. Rusya: Putin, Trump ile temasa açık
  8. Çin: Ülkelerin meşru haklarına yönelik her türlü ihlale karşıyız
  9. Myanmar'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 56'ya yükseldi
  10. Belçika'da çalışanlar greve gitti

© Copyright 2025

DHA