Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Elon Musk'ın Kanada vatandaşlığının iptali için imza kampanyası başlatıldı

Kanada'da ABD Başkanı Donald Trump'ın kıdemli danışmanı Elon Musk'ın vatandaşlığının iptali için imza kampanyası başlatıldı.

ABONE OL
KANADA, (DHA)

Kanada'da dünyanın en zengin insanı Elon Musk'ın vatandaşlığının iptali için imza kampanyası başlatıldığı bildirildi. Yazar Qualia Reed tarafından başlatılan ve Yeni Demokratik Parti (NDP) Milletvekili Charlie Angus tarafından desteklenen imza kampanyasına binlerce Kanadalı katıldı.

Elon Musk'ın ‘Kanada'nın ulusal çıkarlarına aykırı faaliyetlerde bulunduğu’ öne sürülen kampanya dilekçesinde Başbakan Justin Trudeau'ya Güney Afrika doğumlu Musk'ın çifte vatandaşlığının iptal edilmesi ve annesi aracılığıyla sahip olduğu Kanada vatandaşlığından çıkarılması çağrısında bulunuldu. Dilekçede, iş insanı Musk'ın ‘serveti ile gücünü Kanada seçimlerini etkilemek için kullandığı’ ve ‘Kanada'nın egemenliğini silmeye çalışan yabancı bir hükümetin üyesi olduğu’ iddia edildi.

50 bini aşkın kişi tarafından imzalanan dilekçenin, 20 Haziran'da Avam Kamarası’na sunulacağı kaydedildi.

Diğer Haberler

  1. Bakan Bayraktar, Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Münir ile bir araya geldi
  2. Kenya'da 6 kişi kolera salgınından hayatını kaybetti
  3. ABD borsası yükselişe geçti
  4. Trump: Çin tarifeler konusunda anlaşmak istiyor
  5. Çekya Başbakanı Fiala'nın X hesabı hacklendi
  6. Sağlık Bakanı Memişoğlu 5'inci Sağlık Bakanları Toplantısı’ndaki panelde konuştu
  7. Kongo'da 50 su aygırı şarbondan zehirlendi
  8. Gece kulübünün çatısı çöktü: 15 ölü
  9. Bakan Bayraktar, Pakistan Petrol Bakanı Ali Pervaiz Malik ile bir araya geldi
  10. Temiz enerji kaynaklarının elektrik üretimindeki payı yüzde 40'ı aştı

© Copyright 2025

DHA