Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Beyaz Saray'dan, Trump ve Zelenskiy görüşmesine ilişkin açıklama

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump'ın Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesine dair açıklamada bulundu.

ABONE OL
ABD, (DHA)

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karoline Leavitt, ABD Başkanı Donald Trump'ın Volodimir Zelenskiy ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini ve bu görüşmede Ukrayna'nın güvenliği için yeni öneriler sunduğunu belirtti. Leavitt, ABD'nin Ukrayna ile bir maden anlaşması imzalamaktan vazgeçmediğini fakat şimdi barışı sağlamaya odaklandığını kaydetti.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Leavitt yaptığı açıklamasında, “Başkan Trump, Ukrayna'nın elektrik ve nükleer santrallerinin durumunu da ele aldı. ABD'nin elektrik ve kamu hizmetleri alanındaki uzmanlığı, bu planlara büyük destek sağlayabilir. Bu santrallerin Amerika'nın mülkiyetinde olması, bu altyapıyı korumak için en iyi savunma olacaktır ve Ukrayna'nın enerji altyapısına destek sağlayacaktır” dedi.

Diğer Haberler

  1. Papa’dan Noel mesajında 'dünya barışı' çağrısı
  2. Kremlin’den ‘barış planı’ açıklaması
  3. Polonya’nın Paris Büyükelçisi sahte diploma soruşturması nedeniyle görevden uzaklaştırıldı
  4. California’da sel uyarısı
  5. Hindistan’da kaza: 9 ölü, 21 yaralı
  6. Papa 14’üncü Leo, Vatikan'da ilk kez Noel ayini yönetti
  7. Cezayir’de Fransız sömürgeciliği suç ilan edildi
  8. Nijerya’da camiye bombalı saldırı: 5 ölü
  9. Macaristan Başbakanı Orban: AB dağılma sürecinde
  10. İtalya Başbakanı Meloni: Bu yıl zordu ama 2026 daha da zor olacak

© Copyright 2025

DHA