Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Beyaz Saray: Trump'ın Gazze planı Orta Doğu'ya barış getirecek

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, ABD Başkanı Donad Trump'ın Gazze ile ilgili planının Orta Doğu'ya barış getireceğini ve Filistinlilere daha müreffeh bir yaşam sunacağını ifade etti.

ABONE OL
Beyaz Saray: Trumpın Gazze planı Orta Doğuya barış getirecek
ABD, (DHA) -

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, düzenlediği basın toplantısında Gazze'deki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Leavitt ABD Başkanı Trump ile Ürdün Kralı Abdullah'ın görüşmesinin önemine dikkat çekerek, "Kral Abdullah, ciddi düzeyde istihdam yaratacak olan bir kalkınma süreci için kullanılacak ek arazilerle birlikte Filistinlilerin yerinde kalmasını tercih ediyordu ancak Başkan, Filistinlilerin daha güvenli bölgelere taşınmasının çok daha iyi ve güzel olacağını düşünüyor" ifadelerini kullandı.

 

Trump'ın planının tek amacının 'Orta Doğu'ya barışı getirmek' olduğunu savunan Leavitt, bu planın ayrıntılarıyla ilgili Arap müttefikleriyle görüşmelere devam edeceklerini vurguladı.

Diğer Haberler

  1. Uganda'da maymun çiçeği virüsü vaka sayısı 4 bin 810'a yükseldi
  2. Myanmar'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1644'e yükseldi
  3. Viktorya Gölü yeşile dönüyor
  4. Kanada’da 'donan yağmur' alarmı
  5. İletişim Başkanlığı, Londra’da 'Türkiye-Birleşik Krallık İlişkilerini Kültürel Diplomasiyle Güçlendirmek' paneli düzenledi
  6. Emine Erdoğan, BM'de 'Yankılar' sergisi açılış programına katıldı
  7. AB, yapay zeka ve siber güvenliğe 1,3 milyar avro yatırım yapacak
  8. Yoğurt tüketimi bağırsak kanseri riskini azaltabilir
  9. Japonya’da yangın: 2 ölü
  10. Meksika Devlet Başkanı Sheinbaum: ABD'nin gümrük vergileri otomobil sektörünün entegrasyonuna zarar veriyor

© Copyright 2025

DHA