Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Araştırma: Yumurta beyin sağlığını koruyor ve kolesterolü düşürüyor

Yeni bir araştırma, yumurtanın beyin sağlığını koruyabileceğini ve kolesterol seviyesini düşürebileceğini gösterdi.

ABONE OL
Tuğçe AKKAŞ, (DHA)

California San Diego Üniversitesi'ndeki (UCSD) araştırmacılar yaklaşık 900 kişinin sağlık verilerini analiz etti. Çalışmaya katılanlardan haftada iki ila dört yumurta tüketen kişilerin daha düşük kan kolesterol seviyelerine sahip olduğu tespit edildi.

Araştırma, katılımcıların bilişsel fonksiyonlarını da inceledi. Sonuçlar, daha fazla yumurta tüketen kadınların kısa ve uzun süreli hafızalarında daha az gerileme yaşadığını ortaya koydu. Ancak erkeklerde aynı sonuç gözlemlenmedi.

UCSD'den halk sağlığı araştırmacıları Donna Kritz-Silverstein ile Ricki Bettencourt, yumurtanın zararlı bir etkisinin olmadığını ve hatta zamanla bilişsel işlevin korunmasında önemli rol oynayabileceğini söyledi.

Kritz-Silverstein ile Bettencourt, yumurtaların içerdiği proteinler, amino asitler ve kolesterolün beyin hücrelerinin yapısı ile işlevini koruyabileceğini de belirtti. Yumurtalar, düşük yağ içeriği ve yüksek besin değeriyle sağlıklı bir diyetin parçası olarak değerlendiriliyor.

Diğer Haberler

  1. Bakan Fidan: Suriye için önceliğimiz, ülkede istikrarın ve güvenliğin temini
  2. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Küresel Gazeteciler Konseyi heyetiyle bir araya geldi
  3. Brezilya'da uçak kazası: 10 ölü
  4. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: PKK/YPG'nin Suriye'de yeri yok
  5. Özgür Özel, Sosyalist Enternasyonal Konsey Toplantısı’na katıldı
  6. Nijer'deki terör saldırısında 4 asker hayatını kaybetti
  7. Bakan Fidan, Suriye'de Ahmed Şara ile bir araya geldi
  8. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Sabahattin Zaim Anma Programı'nda konuştu
  9. Gazze’de can kaybı 45 bin 259’a yükseldi
  10. Araştırma: Kahve içenlerin vücudunda 8 kat fazla var

© Copyright 2024

DHA