Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ABD’den Suriye açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Suriye'deki son durumla ilgili yazılı açıklama yaparak, “Suriye’nin geleceğine Suriyeliler karar verecektir” dedi.

ABONE OL
ABD’den Suriye açıklaması
ABD, (DHA) -

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Suriye'deki geçiş sürecinin, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin 2254 sayılı kararındaki ilkelere uygun, uluslararası şeffaflık ve hesap verebilirlik standartlarına göre olması gerektiğini belirterek, ülkedeki yeni siyasi denklemin mezhep temelli olmayan bir yönetimle devam etmesi gerektiğini kaydetti.

Blinken, geçiş süreci ve yeni hükümetin, azınlık haklarına saygı göstermesi, Suriye’nin terörizm için bir üs olarak kullanılmasının önlemesi, kimyasal veya biyolojik silah stoklarının güvenli şekilde imha edilmesi konusundaki taahhütlere sadık kalması çağrısı yaptı.

Suriye’deki toplumsal kesimlere uygun her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını vurgulayan Blinken, “Suriye’nin geleceğine Suriyeliler karar verecektir. Tüm milletler, kapsayıcı ve şeffaf bir sürece destek sözü vermeli ve dış müdahaleden kaçınmalıdır. ABD, bu süreçte oluşacak Suriye hükümetini tanıyacak ve tam destek verecektir” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. ABD'de terörle mücadele operasyonu: 17 kişi sınır dışı edildi
  2. Zelenskiy: Ukrayna, kendi halkının yaşamı için mücadele veriyor
  3. Gazze’de hayatını kaybedenlerin sayısı 50 bin 357'ye yükseldi
  4. 'Katargate' soruşturması: Netanyahu’nun sözcüsü ve danışmanı tutuklandı
  5. İspanya: Ukrayna'nın tam egemenliğini sağlamayan bir planı asla kabul etmeyeceğiz
  6. Güney Çin Denizi'nde büyük petrol sahası keşfedildi
  7. Rusya: Putin, Trump ile temasa açık
  8. Çin: Ülkelerin meşru haklarına yönelik her türlü ihlale karşıyız
  9. Myanmar'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 56'ya yükseldi
  10. Belçika'da çalışanlar greve gitti

© Copyright 2025

DHA